REGIO / BEERSEL - Vlaamse Rand blaast verzamelen over wonen, welzijn en openbaar vervoer

C21

REGIO / BEERSEL - Vlaamse Rand blaast verzamelen over wonen, welzijn en openbaar vervoer

Editiepajot_regio
Foto © Elsie De Greef / Welkomstwoord door minister Ben Weyts
 
Editiepajot_regio
Foto © Elsie De Greef / Margot Cloet 'Inzetten op welzijn'
 
Editiepajot_regio
Foto © Elsie De Greef / Anaïs Brouwers, (moderator Eddy Frans), Sarah Claeys en Tom Nulens over het woonbeleid in de Vlaamse Rand
 
Editiepajot_regio
Foto © Elsie De Greef / Joost Swinnen - thema Mobiliteit, het Brabantnet
 
Editiepajot_regio
Foto © Elsie De Greef / Geert Dierckx - thema Mobiliteit, S-GEN-net
 
Editiepajot_regio
Foto © Elsie De Greef / Slotwoord door Lodewijk De Witte, gouverneur provincie Vlaams-Brabant
 
Editiepajot_regio
Foto © Elsie De Greef / Netwerklunch achteraf
 

Meer dan 100 mandatarissen en vertegenwoordigers van organisaties en administraties verzamelden vandaag in Beersel voor de 2de editie van het colloquium ‘Stand van de Rand’. Met dit initiatief  verzamelde minister Ben Weyts alle betrokkenen bij het beleid voor de Vlaamse Rand. “Het is belangrijk om de koppen regelmatig bij elkaar te steken”, zegt Weyts.

De Vlaamse Regering waakt over het Vlaamse en groene karakter van de Rand rond Brussel. Er worden veel hefboomprojecten opgezet om de regio te versterken. Minister van Vlaamse Rand Ben Weyts organiseerde vorig jaar de 1ste editie van ‘Stand van de Rand’: een colloquium voor vertegenwoordigers van lokale besturen, administraties en organisaties, waar nieuwe evoluties besproken worden en teruggekoppeld wordt over de vooruitgang van lopende projecten. In een bevraging bleek 90% zeer tevreden te zijn over dat eerste colloquium.

Het 2de colloquium ‘Stand van de Rand’ kon vandaag rekenen op de belangstelling van meer dan 100 politieke mandatarissen, vertegenwoordigers van administraties en verenigingen: van streekvereniging Zenne en Zoniën tot de Vlaamse Confederatie Bouw. Een opvallende nieuwkomer op het colloquium is De Werkvennootschap: het nieuwe vehikel dat opgericht werd om werk te maken van gebalde mobiliteitsoplossingen. De Werkvennootschap zal zich in eerste instantie focussen op de herinrichting van 20 kilometer Ring rond Brussel, de aanleg van 40 kilometer fietsinfrastructuur van en naar Brussel en 60 kilometer nieuwe tramsporen.

‘Stand van de Rand’ focust dit jaar op de thema’s wonen, welzijn en openbaar vervoer. Er werd bijvoorbeeld meer uitleg gegeven over de ontwikkeling van het Brabantnet en het S-Net van de NMBS. “De Rand staat onder permanente druk”, weet Weyts. “Het is belangrijk om onze krachten te bundelen. Ik verzamel de cruciale partners graag om de neuzen in dezelfde richting te zetten, om daarna nog meer aan hetzelfde zeel te trekken. Samen houden we onze Rand groen en Vlaams”.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 sep 2017
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 27 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 25 mrt 2024

archief