GALMAARDEN - Marcel kreeg een prachtig geschenk van zijn moeder jaren na haar dood

GALMAARDEN - Marcel kreeg een prachtig geschenk van zijn moeder jaren na haar dood

A_pakje_
Een oud kruippakje zorgde voor heel wat emoties. - Foto Marc Colpaert
 

Marcel vond tijdens een opruiming in zijn ouderlijke woning wel een heel apart pakje in zijn kleerkast terug. In een plastiek zak  die Marcel nog nooit had opgemerkt vond hij iets dat hem een heel warm gevoel gaf. Iets om te koesteren met dank aan zijn mama.
Tijdens opruimingswerken in de ouderlijke woning moest Marcel ook nog zijn oude kleerkast leeg halen. "Ne mens verzameld door de jaren nog heel wat oude zaken en de laatste jaren had ik het steeds uitgesteld om mijn vroegere kamer en de bijkomende kleerkast op te ruimen. Ik wist wel dat er nog heel wat herinneringen van vroeger in te vinden waren, maar dat er zo een verrassing in zou zitten, nee dat had ik nooit verwacht", lacht Marcel. Dus trok hij gewapend met een grote doos naar zijn vroegere slaapkamer om met de opruiming te beginnen. Er lagen ook nog wat oude kleren in de kleerkast, maar plots trok een plastieke zak zijn aandacht. "Deze zak was heel goed vastgebonden en dat was al raar want het was het enige dat zo goed ingepakt was de andere kleren lagen gewoon in de kast. En ik had deze zak nog nooit opgemerkt." Marcel opende de plastieke zak en vond daarin enkele kledingsstukken, waaronder een soort van kruippakje met een mooie M op geborduurd, die hij op het eerste zicht niet herkende. "Toen ik beter keek viel mijnen euro dat het hier over kinderkleding ging en via andere familieleden kreeg ik de bevestiging dat het mijn kleding was die ik meer dan 50 jaar geleden gedragen had. Ik moest niet lang nadenken, dit had mijn moeder zeker voor mij mooi ingepakt. Het rare was echter dat ze er nooit iets over had verteld, nochtans had ik een zeer goede band met mijn moeder die al sinds enkele jaren overleden is. Ze zal gedacht hebben, daar gaat hij later nog heel blij mee zijn. Deze kleding zal dan ook een heel speciaal plaatsje krijgen in mijn woning maar ook in mijn hart", zei Marcel.
Na de eerste emotie vroeg Marcel zich af waarom er tusen de kinderkleding zoveel roze tussen zat, roos was toch voor een meisje? Na een kort onderzoek ontdekte hij dat in de beginjaren 60 de kleur voor de jongens in Vlaanderen roos was en voor de meisjes blauw, in Nederland was dit juist omgekeerd. Door de jaren werd dit bij ons veranderd. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 jul 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 13 feb 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 05 feb 2020
Roger Swalens | 02 feb 2020
Sam Herremans | 30 jan 2020
Roger Swalens | 30 jan 2020

archief