SINT-GENESIUS-RODE 140ste Jaarmarkt presenteert heel wat nieuwigheden

SINT-GENESIUS-RODE 140ste Jaarmarkt presenteert heel wat nieuwigheden

Editiepajot_bart_devill___jaarmarktcomite_rode19
foto Bart Devillé
 

Op 28 september vindt de 140ste editie van de jaarmarkt van Sint-Genesius-Rode plaats. Het heel actieve en gewijzigde jaarmarktcomité laste, naast de permanente animatie met optredens en de standen van marktkramers, verenigingen en de garage sale in de Kerkstraat, weer wat nieuwigheden in het uitgebreide programma in.

Gewijzigd jaarmarktcomité,

inderdaad. Nadat Herman Mosselmans -die 11 jaar voorzitter was van het jaarmarktcomité, ontslag nam moest uitgekeken worden naar een opvolger. In afwachting dat deze wordt gevonden neemt Ann Sobrie als schepen bevoegd voor de jaarmarkt, voorlopig de taak van voorzitter ad interim op zich. Oude getrouwen Raf Stoffels en Tom Despiegeleer blijven deel uitmaken van het jaarmarktcomité; Chris Decock, Jordi Garreyn, Eddy Demunter, Mark Hanssens en Jan Rombaut zijn de nieuwelingen in het comité.

De grootste nieuwe blikvangers zijn : de show met roofvogels,  het diervriendelijk geluidloos vuurwerk en de viering van het Kinderuur. Ook de optredens van Flight Mode, de  ambachtenmarkt, de rondgang van onze reuzen Tist en Trine, de steltenlopers van Merchtem, de show van wagens en oldtimers, Kom op tegen Kanker, marktkramers, stands van verenigingen, optredens en zoveel andere activiteiten maken het de moeite om naar de jaarmarkt af te zakken!

Gezien het succes van het voorgaande jaar wordt het parcours dit jaar niet gewijzigd. Alle standen komen in de Fonteinstraat (van de kerk tot scoutslokaal), de Kerkstraat (tussen kerk en Zoniënwoudlaan) en de Dorpsstraat (tussen Oliebronstraat en OCMW/OLV). De Zoniënwoudlaan blijft zo open voor het verkeer.

De laatste jaren is de jaarmarkt nog meer een ontmoetingsplaats geworden waar je iedereen kan tegenkomen, een gelegenheid om goede herinneringen op te roepen. Je kan er ook kennis maken met andere Rodenaren terwijl je geniet van de sfeer en de gezelligheid. Heel bijzonder wordt dit jaar ongetwijfeld de onthulling van het standbeeld van Nonkel Wim.

Al meer dan 70 jaar brengt het Kinderuur ontspanning voor jong en oud. In 1947 richtten Willem Savenberg (Nonkel Wim) en Dolf Loeckx (eerste klas-organisator) de toneelgroep Het Kinderuur op. Tijd dus om een uniek standbeeld in het centrum van Sint-Genesius-Rode te onthullen. Dankzij de medewerking van het gemeentebestuur, verschillende verenigingen en sponsors kon dit worden gerealiseerd. De stoet naar de plaats van onthulling vertrekt vanuit het Zandgroeftheater om 14:00. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 sep 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 07 aug 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 24 jul 2020
Roger Swalens | 14 jul 2020
Marc Colpaert | 07 jul 2020

archief