HALLE - Samenwerking voor vrachtwagenproblematiek

HALLE - Samenwerking voor vrachtwagenproblematiek

Vrachtw
Zes gemeenten willen samen parkeerproblemen vrachtwagens aanpakken. Foto ingezonden.
 

 

Halle zoekt al langer naar oplossingen voor de hinder die geparkeerde vrachtwagens soms veroorzaken. Maar omdat een maatregel meestal een verplaatsing van het probleem als gevolg heeft, gaat Halle samen met Asse, Beersel, Dilbeek Drogenbos en Sint-Pieters-Leeuw  werk maken van een intergemeentelijke oplossing.

 Voor vrachtwagenbestuurders is het niet altijd eenvoudig om een veilige parkeerplaats te vinden, zeker niet wanneer de betrokken bedrijven zelf geen parking hebben. Gevolg: bestuurders laten hun vrachtwagen achter op een parking of parkeerstrook die eigenlijk bestemd is voor autoverkeer. Zeker op gewestwegen of carpoolparkings zie je regelmatig vrachtwagens. Sommige parkeren zich zelfs in een woonkern en dat is niet altijd bevorderlijk voor de verkeersveiligheid. En daar wil Halle, samen met de buurgemeenten, nu wat aan doen.

 Om de problematiek in kaart te brengen zal er eerst een studie uitgevoerd worden door de ‘Quares Group’. Op basis van deze informatie zullen vervolgens enkele maatregelen uitgewerkt worden. Voor de studie heeft de stad zo’n 8.200 euro vrijgemaakt.

 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 feb 2020
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 sep 2020

archief