Ga je dit weekend naar de markt of rommelmarkten HALLE? Vergeet je mondmasker niet!

Ga je dit weekend naar de markt of rommelmarkten HALLE? Vergeet je mondmasker niet!

Mond
 

Ga je zaterdag naar de wekelijkse markt? Of had je plannen om zondag de rommelmarkt te bezoeken? Leuk! Maar vergeet je mondmasker niet. Door het dragen ervan te verplichten willen we een verdere verspreiding van het virus voorkomen. En we vinden het ook belangrijk dat marktkramers en bezoekers zich veilig voelen. 

Mondmaskers zijn al verplicht in winkels, musea en het openbaar vervoer. Maar de federale richtlijnen voorzien nog geen verplichting op markten. Toch opteert Halle ervoor om op deze locaties een mondmasker te dragen. Ze voorspellen immers mooi weer en dan is het doorgaans druk op de markt. Ook zondag zal het wellicht druk worden nu de rommelmarkt voor het eerst sinds de coronacrisis opnieuw georganiseerd wordt. 

Daarom willen we een mondmasker verplichten, zeker omdat je op markten een mix van leeftijden hebt. Bovendien stijgen opnieuw de besmettingscijfers. Voor onze stad hebben we niet meteen precieze cijfers. Maar we nemen liever het zekere voor het onzekere. Daarom heeft de burgemeester in een besluit vandaag het dragen van een mondmasker op alle markten verplicht.

Want als iedereen zich aan de veiligheidsregels houdt en ook een mondmasker draagt, zorgen we ervoor dat het virus zich niet verder verspreidt. En we vinden het belangrijk dat iedereen zich ook veilig voelt. 

En vergeet niet:

·       Handen wassen 

·       1,5 m afstand houden

·       Geef geen handdruk, knuffels, zoenen. Een elleboogje mag uiteraard wel.

We wensen je een fijn marktbezoek!

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 jul 2020
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief