TOLLEMBEEK - Het gaat redelijk goed met Urbanus, maar zijn bronzen Urbanus zal pas voor volgend jaar zijn

C21

TOLLEMBEEK - Het gaat redelijk goed met Urbanus, maar zijn bronzen Urbanus zal pas voor volgend jaar zijn

Colpaert_galmaarden_urbanus_4__kopie_
Urbanus tijdens een optreden begin 2020. - Foto Marc Colpaert
 
Urbanus heeft nog geen corona, wel 't schurft, maar ondertussen heeft hij wel tijd om verder aan zijn biografie te schrijven. Hij heeft in 2020 zijn Nederlandse toer moeten stopzetten, maar wat zijn strips betreft, dat loopt nog steeds goed verder. De bronzen Urbanus(cultuurprijs) werd dit jaar niet uitgereikt in Galmaarden, maar dat was al voor de corona zo afgesproken. 
 
Nu corona al maanden onder ons is vroegen wij ons af hoe het met de bekendste Tollembekenaar en ereburger is. Dus gingen wij eens vragen hoe het was met Urbanus en wat dacht u springlevend natuurlijk.
 
Hopelijk heeft de corona nog niet toegeslagen bij u en uw familie! 
 
Urbanus: Voorlopig heb ik nog geen last van miss corona, ik heb alleen maar ’t schurft. Als dat virus in mijn buurt komt, wordt het meteen zelf besmet door mij.
 
Kun je me eens vertellen wat voor impact de corona heeft op uw plannen, wat was er voorzien in 2020 en is verschoven naar 2021.
 
Urbanus: Ik heb in maart 2020 mijn Nederlandse toer moeten stopzetten. Ik had geluk, het overgrote deel van mijn Trecto Pnix tour was achter de rug. Ik had nog 13 optredens te gaan, zelfs in een paar zeer grote zalen. Maar bon, er zijn artiesten die grotere problemen hebben.
 
Heeft de corona ook roet in het eten gegooid wat betreft de strips of loopt dit nog normaal?
 
Urbanus: Normaal rijd ik voor het schrijven aan de strip altijd naar Willy Linthout in Lokeren, maar dat doen we door het risico niet meer. We hebben intussen al 5 albums geschreven via Messenger. Willy richt de camera van zijn computerscherm richting zijn tekenblad, zo kan ik zijn snelle schetsen volgen en zie ik hoe het scenario vordert. Zijn gezicht heb ik al genoeg gezien, dat is dus niet nodig om grappen te verzinnen(lacht). Ik maak van het thuiszitten ruimschoots gebruik om aan mijn biografie te schrijven. Dat boek wordt een hele turf. Ik veronderstel dat ik daar mee klaar ben tegen dat alle boekenwinkels failliet zijn door de pandemie. Ik kan daar verder niet veel over zeggen, anders staan hier morgen 20 journalisten met de vraag om mijn avonturen voor te lezen in hun micro :o)(Dus mensen doe geen moeite het zal toch njet zijn,red.)
 
Ook de bronzen Urbanus ging niet door dit jaar, je moet het beeldje dus nog niet opblinken, hopelijk gaat het wel door begin 2022.
 
Urbanus: Er werd na de laatste uitreiking van de Bronzen sowieso al beslist, om dit pas om de twee jaar te doen. Zo zijn er meer gegadigden voor een nominatie. Het is dus niet de schuld van de Covid 19, we waren hem voor.
 
Andere plannen laat maar weten
 
Urbanus: Vermits ik nu al een jaar niet meer optreed, denk ik niet dat het een goed idee is om mijn theatershow ‘Trecto Pnix’ nog te hervatten. Ik denk dat ik liever iets nieuws in mekaar steek. Maar bon, ik ben gepensioneerd, ik laat me niet meer opjagen.
 
 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 jan 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 04 jul 2021
Marc Colpaert/Marc Sluys | 30 jun 2021

archief