REGIO - Vaccinatiecentrum Koornmolen: afgeslankt centrum en opstart sportclubs vanaf 1 september

C21

REGIO - Vaccinatiecentrum Koornmolen: afgeslankt centrum en opstart sportclubs vanaf 1 september

Editie_gooik_koornmolen_2__kopie_
De zes burgemeesters zijn blij dat zoveel mensen zich lieten vaccineren.- Foto Marc Colpaert
 

De burgemeesters van de 6 Pajotse gemeenten zijn alvast heel blij met de hoge vaccinatiegraad in het Pajottenland. Ze bedanken alle inwoners uit het Pajottenland die langskwamen voor een prik. De vele vrijwilligers en medewerkers die er dag in dag uit voor zorgden dat alles vlot verliep, worden later nog in de bloemetjes gezet. Ook tijdens de zomermaanden wordt er volop gevaccineerd in Vaccinatiecentrum Koornmolen. Ondertussen zitten we voor het Pajottenland op  88,25 % 18-plussers die minstens 1 prik kregen, waarvan 81,44 % volledig gevaccineerd is.

 
 
Heel wat inwoners van Bever, Herne, Galmaarden, Gooik, Lennik en Roosdaal moeten om één of andere reden hun 2de prik nog krijgen. Deze afspraken staan de komende weken gepland en zullen dus doorlopen tijdens de maand september. Maar ook de sportclubs starten hun werking graag terug op, nu de maatregelen dit opnieuw toelaten. Daarom zal de gemeentelijke sporthal Koornmolen binnenkort omgebouwd worden tot een mini-vaccinatiecentrum.
 
 
 Vanaf 1 september tot en met 15 oktober zal het Vaccinatiecentrum Koornmolen op dezelfde locatie, maar in een afgeslankte versie, verdergezet worden. Dit wil zeggen dat er maar 2 vaccinatielijnen i.p.v. 4 vaccinatielijnen operationeel zullen zijn. Hierdoor zal ook de ingang verplaatst worden naar de voorzijde van het gebouw. De openingsmomenten zijn al grotendeels bepaald in functie van de 2de prikken en liggen voornamelijk buiten de schooluren. De sportclubs en scholen, die gebruikmaken van de sporthal Koornmolen, kunnen vanaf 1 september dus opnieuw terecht in hun vaste stek. Zo zal er, na bijna 6 maanden, terug getraind kunnen worden, opnieuw aan competitiesport gedaan kunnen worden, voldoende ruimte zijn voor de lessen lichamelijke opvoeding van de Gooikse scholen, … 
 
 
Verdere plannen
 
Hoe het na 15 oktober verder moet, is nog niet geweten. Dit hangt af van de beslissingen die de overheid neemt over het al dan niet toedienen van een 3de dosis. Het Vaccinatiecentrum Koornmolen houdt de vinger aan de pols en stemt binnen de Eerstelijnszone én met alle betrokken gemeenten, ook Ternat en Dilbeek, verder af.
 
 
De burgemeesters van de 6 Pajotse gemeenten zijn alvast heel blij met de hoge vaccinatiegraad in het Pajottenland. Ze bedanken alle inwoners uit het Pajottenland die langskwamen voor een prik. De vele vrijwilligers en medewerkers die er dag in dag uit voor zorgden dat alles vlot verliep, worden later nog in de bloemetjes gezet.
Heb je een vraag mail dan naar: vaccinatie@gooik.be
 
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 aug 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 27 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 25 mrt 2024

archief