REGIO/GOOIK – Oud-pastoor Richard Keustermans is overleden

C21

REGIO/GOOIK – Oud-pastoor Richard Keustermans is overleden

Keustermans_richard_1933-2022
REGIO/GOOIK – Oud-pastoor Richard Keustermans is overleden - Foto's ingezonden
 

Recent maakte het aartsbisdom Mechelen-Brussel bekend dat Richard Keustermans, oud-pastoor van Gooik (Leerbeek),  op dinsdag 18 januari in het Universitair Ziekenhuis in Jette op de leeftijd van 88 jaar is overleden. Hij werd geboren in Molenbeek-Wersbeek (Bekkevoort) op 13 maart 1933 en priester gewijd op 12 juli 1959.

Richard Keustermans was van 1959 tot 1970 achtereenvolgens medepastoor in Dilbeek, Halle en Rotselaar. Daarna koos hij er voor een drietal jaren priester-arbeider te zijn. In de vroege jaren ’70 werd hij benoemd als zondagsonderpastoor in Leuven en Kortenberg. Vervolgens werd hij aalmoezenier in het Universitair Ziekenhuis Sint-Rafaël en in het verzorgingstehuis Borgerstein (Leuven) en van ’74 tot ’81  was hij actief in Sint-Katelijne-Waver en in Mechelen. In 1981 werd Richard dan pastoor in Leerbeek .

Hij was er aangesteld tot 1990.  In die negen jaar profileerde hij zich als een volwaardige en graag geziene parochieherder. Hij was de man die er startte met de organisatie van een parochieploeg, waarin leken samenkwamen en verantwoordelijkheid en zorg opnamen voor de verdere uitbouw van de plaatselijke geloofsgemeenschap. Hij had oog en respect voor de werking van de parochiale verenigingen. Hij nam zijn taak als proost zeer ter harte, want hij was altijd aanwezig op de bestuurs- en kernvergaderingen van vele verenigingen, zoals onder meer de KWB-Leerbeek en de KVLV.

Na Leerbeek was hij nog een paar jaar actief in Wolvertem en in 1999 ging hij met pensioen. Op 66-jarige leeftijd werd hij hulppriester in het WZC Herfstvreugde in Londerzeel en in het WZC Van Horick in Wolvertem.

Keustermans was een eenvoudig man die de media schuwde en veel hield van bloemen, groen en natuur.

Zijn uitvaart heeft plaatsgevonden in de Sint-Pieterkerk in Itterbeek op vrijdag 28 januari 2022.

Foto en info: www.kerknet.be, pastoor Andy Penne en Freddy De Loecker.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 feb 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 14 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 apr 2024
| 24 apr 2024
Marc Sluys | 22 apr 2024

archief