Lambiekland moet wereldwijd toeristen aantrekken.

C21

Lambiekland moet wereldwijd toeristen aantrekken.

Scherm__afbeelding_2023-09-11_om_21
Vlaams-Brabant gaat, met ondersteuning van Toerisme Vlaanderen, van 'Lambiekland' een toeristisch topproduct maken.
 

Toerisme Vlaams-Brabant zet met ‘Lambiekland’ bierbelevingen in Zennevallei en Pajottenland in de kijker Met ‘Lambiekland’ wil Toerisme Vlaams-Brabant, met ondersteuning van Toerisme Vlaanderen, de beleving van het lambiekbier in de Zennevallei als toeristisch topproduct promoten.
Dankzij haar brouwmethode en de typische spontane gisting op houten vaten is lambiek immers een bier dat nergens anders ter wereld te vinden is. Deze traditie en vakmanschap, gekoppeld aan proeverijen, brouwerijbezoeken, authentieke cafés en innovatieve restaurants, maken de lambiekbeleving tot een uitzonderlijk toeristisch product dat mee kan dingen op de Vlaamse en internationale toeristische markten. Vlaanderen investeert 200.000 euro in de uitbouw van een digitaal platform, Lambiekland.com, dat bierliefhebbers zal informeren over de lambiekbrouwers en stekers en hun activiteiten, restaurants, logies, evenementen en alle andere activiteiten gelinkt aan Lambiekland. “
Het is de bedoeling dat lambiekland.com de start is voor bierliefhebbers om hun reis naar het Pajottenland en de Zennevallei te organiseren. Het biedt alles wat de toerist nodig heeft voor een topbeleving in Lambiekland”, zegt Zuhal Demir, Vlaams minister van toerisme.
“Het goede nieuws is ook dat dit platform alle nieuwste technologie zal verzamelen waaruit we op Vlaams niveau lessen kunnen trekken voor de ontwikkeling van een bierplatform op grotere schaal. Zo bouwen we, samen met onze partners, verder aan Vlaanderen als een top-bierbestemming binnen het Reizen naar Morgen-verhaal. ​Eerder kreeg het bezoekersonthaal van de lambiekbrouwerijen al een grondige opwaardering. ​
​“Nu zetten we de volgende stap in dit unieke toeristische ‘ecosysteem’. Als provincie engageren we ons onder meer door de aanwerving van een extra voltijdse projectcoördinator”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor toerisme. “Deze investeringen dienen om op een baanbrekende manier het toeristisch bezoek aan de regio te organiseren en het toeristisch ondernemerschap rondom Lambiekland een boost te geven. We erkennen al jaren de toeristische opportuniteit van het Lambiekbier. Zo hebben we thematische wandel- en fietsroutes en organiseren we in oktober voor de derde keer de ‘Maand van de Lambiek’.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 sep 2023
MArc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 28 jun 2024

archief