Een nieuw boek over het Pajottenland van Maurits van Liedekerke

C21

Een nieuw boek over het Pajottenland van Maurits van Liedekerke

Editie_herne_maurits_2__kopie_
Maurits met de cover van zijn nieuw boek.- Foto Marc Colpaert
 

In de Coupee in Herne mocht Maurits van Liedekerke zijn nieuw boek voorstellen. Het boek zelf was nog niet klaar. Dat zal pas op 17 november  voorgesteld worden in het Koetshuis in Roosdaal. Dit in samenwerking met Erfgoed Rausa uit Roosdaal.

 
Maurits is geen onbekende in de streek en hij schreef al meerdere boeken, in totaal een twaalftal. Zijn nieuw boek gaat over de histories van bij ons; zoals de taalstrijd om Edingen, au pays des fraises en het gedicht De Payotten. Wilt u meer weten over deze items, dan zal u natuurlijk het boek moeten kopen. Maar zoals wij Maurits kennen is dit beslist de moeite waard. U kunt nu al intekenen.
 
 
"Ik ben een Pajot in hart en nieren, ik ben geboren in Hekelgem heb in Liedekerke gewoond en woon nu al vele jaren, meer dan 40 jaar, in Herne. De drie verhalen die u kunt terugvinden in mijn nieuw boek liggen mij nauw aan het hart. Als afsluiter spreek ik ook nog even over de taalstrijd in Edingen. Ook vandaag nog worden er in Edingen veel fouten gemaakt tegen de taalwet. Zoals ter hoogte van het kerkhof in Edingen dat trouwens op Vlaamse grond ligt, wel daar staat een bord met alleen teksten in de Franse taal op. Wat dus niet mag, trouwens in veel winkels spreekt men trouwens totaal geen Nederlands zelfs in het stadhuis is dit een probleem", aldus Maurits.
 
Wij gingen tijdens de zomerperiode verschillende keren naar Edingen en moesten vaststellen dat de Nederlandstalige mensen bekeken worden als tweederangsburgers. Bijna nergens in een handelszaak spreken ze Nederlands, zelfs niet in de apotheek. Wie vandaag durft te beweren dat er veel Nederlands wordt gesproken in de handelszaken is of dement of seniel.
 
Het boek van Maurits kunt u aankopen op 17 november tijdens de voorstelling in Roosdaal en bestellen kan ook via email: maurits.vanliedekerke@telenet.be. Het boek wordt thuis geleverd als u 25 euro plus 7,5  euro verzendingskosten wilt overschrijven op BE 52 0010 8581 8909. Het boek zal ook te vinden zijn bij De Knijf in Gooik en inde boekhandel in Lennik en in de Standard Boekhandel in Halle. 
 
 
Het boek van Maurits kunt u aankopen op 17 november tijdens de voorstelling in Roosdaal en bestellen kan ook via email: maurits.vanliedekerke@telenet.be. Het boek wordt thuis geleverd als u 25 euro plus 7,5  euro verzendingskosten wilt overschrijven op BE 52 0010 8581 8909. Het boek zal ook te vinden zijn bij De Knijf in Gooik en in Lennik en in de Standard Boekhandel in Halle. 
 
 
 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 okt 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 13 okt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 02 okt 2024
Marc Sluys | 27 sep 2024

archief