REGIO Samenwerken aan biodiversiteit

REGIO Samenwerken aan biodiversiteit

Editiepajot_leeruw_bio_foto_merckx
Foto Felix Merckx
 

De provincie Vlaams-Brabant en gemeenten laten Intergemeentelijke natuur- en landschapsploegen (INL-ploegen) werken uitvoeren die de leefgebieden van de 'koesterburen' moeten behouden en zo de biodiversiteit in de regio verbeteren. De samenwerkingsovereenkomsten voor Leuven en Halle-Vilvoorde voor de periode 2014-2015 officieel getekend.

 De nieuwe samenwerkingsovereenkomsten over de INL-ploegen zijn rond. In de provincie Vlaams-Brabant doen 42 gemeenten een beroep op deze ploegen van Pro Natura in Halle-Vilvoorde en IGO in Leuven. In Halle-Vilvoorde zijn er dat 23.
'Intergemeentelijke natuur- en landschapsploegen staan in voor het beheer van kleine landschapselementen, zoals hagen, houtkanten, poelen, bermen en hooilandjes en voor landschap- en natuurontwikkeling, zoals herbebossingsprojecten, inrichting van natuurgebieden en soortbescherming. Zo dragen ze bij tot het behoud en de verbetering van de biodiversiteit', zegt Luc Robijns, gedeputeerde voor milieu en duurzaamheid.
INL-ploegen bestaan uit langdurig werkzoekenden, die worden tewerkgesteld als arbeiders. 'De combinatie van klussen in het kader van natuurbehoud en -bescherming en sociale tewerkstelling bewijst al sinds 1997 haar nut', zegt gedeputeerde Luc Robijns.'Niet alleen de natuur heeft baat bij dit initiatief, het geeft ook kansen aan langdurig werklozen en zorgt ook voor bijkomende sociale tewerkstelling in een nieuwe sector, de natuursector. Bovendien wordt er gestreefd naar een duurzame tewerkstelling'.
Voor Halle-Vilvoorde werd de overeenkomst getekend door gedeputeerde Luc Robijns en de burgemeesters van Asse, Beersel, Dilbeek, Drogenbos, Galmaarden, Gooik, Grimbergen, Halle, Kapelle-op-den-Bos, Kraainem, Lennik, Liedekerke, Londerzeel, Machelen, Pepingen, Roosdaal, Sint-Genesius-Rode, Sint-Pieters-Leeuw, Steenokkerzeel, Vilvoorde, Wezembeek-Oppem, Zaventem en Zemst.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 apr 2014
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 09 apr 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief