BEERSEL / LINKEBEEk Beerselse Julie Vanderwaeren richt Wonder -Wel op

BEERSEL / LINKEBEEk Beerselse Julie Vanderwaeren richt Wonder -Wel op

Editiepajot_bart_devill___julie
foto Bart Devillé
 

 Julie Vanderwaeren van de Beerselse deelgemeente Lot heeft onlangs Wonder – Wel vzw opgericht. Bij haar kunnen ouders en kinderen terecht voor babymassage en kinderyoga. Vanaf september zal zij ook babymassage en kind-ouderyoga, kleuteryoga en kinderyoga geven in Linkebeek en Huizingen.

Volgens Julie die extra opleiding genoot in Nederland is een en ander geen mode verschijnsel, maar wel nuttig en in veel gevallen een noodzaak. Babymassage kan bij de baby vanaf 6 weken tot ongeveer 9 maanden: “Kleine massagetechnieken worden aangeleerd afgewisseld met yogaspelletjes, liedjes en versjes. Op die manier leren ouders hun kind beter kennen en versterkt het hun band. Babymassage werkt ontspannen, stimuleert de hele ontwikkeling van het kind en helpt ook bij slaapproblemen, krampen, …”

Bij de kinderyoga wordt er gewerkt met 3 groepen: kind-ouderyoga van 2 tot 4 jaar, mini yoga 5-7 jaar en kinderyoga 7-12 jaar. Tijdens een kinderyogales wisselen rustige en actieve oefeningen elkaar af: opwarming, yogahoudingen, ademhalingsoefeningen, zingen, partneroefeningen, massage, tekenen, relaxatie. Julie: “Kinderen worden zich bewust van eigen lichaam, hun ademhaling, hun zintuigen, spanning en ontspanning…. Ze leren ook respectvol met elkaar omgaan. “

Een kinderyogales vertrekt steeds vanuit een verhaal, een thema. Vaak worden verhalen, knuffels, handpoppen, muziekinstrumenten en andere leuke materialen gebruikt. Bij kinderyoga moet je niet de beste zijn, je hoeft zelfs niet alles ‘leuk’ te vinden: “Elk kind is uniek en mag volledig zichzelf zijn. “

Sessies Babymassage vinden plaats woensdagen 16, 23 en 30 september van 9u30 tot 11u in G.C.De Moelie te Linkebeek. Sessies Kinderyoga op zondagen 20 en 27 september in de kleuterschool in Huizingen en zaterdagen 14 en 28 november en 5, 12 en 19 december in GC De Moelie te Linkebeek. Ook bestaat de mogelijkheid van workshops babymassage en kinderyoga op aanvraag voor scholen, kribbes, enz… Vanaf 2016 zal er ook tieneryoga gegeven worden.

Info en inschrijvingen: Julie Vanderwaerebn Wonder-Wel vzw www.wonder-wel.be, wonderwel@proximus.be en kijk ook naar facebookpagina.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 jun 2015
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 17 jan 2021
Sam Herremans | 01 jan 2021

archief