Klassiek in de regio Pajottenland-Zennevallei in februari en maart

Klassiek in de regio Pajottenland-Zennevallei in februari en maart

Klassiek_in_feb_en_maart_2020
Klassiek in de regio Pajottenland-Zennevallei in februari en maart - © Deschuyffeleer
 

De zevende editie van Weg van Klassiek roept muzikale en natuurkrachten op in het Pajottenland en de Zennevallei. Centrale gast is het kamermuziekensemble Revue Blanche – met Klara’s Jonge belofte van het jaar Lore Binon in de rangen. Weg van Klassiek - 7/9 februari - is een initiatief van de Werkgroep Klassiek in de regio Pajottenland-Zennevallei in samenwerking met cc Coloma, Gemeente Sint-Pieters-Leeuw, cc Westrand, Dil’Arte, vzw Servais en Regionaal Landschap Pajottenland-Zennevallei. Ook op andere locaties is er de komende weken heel wat te doen.

 Vrijdag 7 februari – Sint-Pieters-Leeuw  
19 uur -  Sint-Pieterskerk
Lezing en beeldprojectie ‘Brussel in 1900: een Belle Epoque!’ door Roel Jacobs.
Brussel-kenner Roel Jacobs vertelt hoe Brussel eruit zag rond de eeuwwisseling. De triomf van de burgerlijke verlichting is vandaag nog te zien in de prachtige art nouveau huizen van architecten als Victor Horta. Unieke beeldfragmenten tonen het Brussel van de Belle Epoque… en van Misia!
20 uur - Sint-Pieterskerk
Concert ‘Misia’ door Katharina Smets en Revue Blanche.
Muze, model, mecenas. Misia Sert was het allemaal. Talloze schilders en dichters (o.a. Renoir, Toulouse-Lautrec) hebben haar geportretteerd. De kleindochter van de Halse cellist Servais laat ook vandaag nog van zich spreken. Revue Blanche brengt door Misia geïnspireerde composities en radiomaakster Katharina Smets grasduint in Misia’s leven.
Zondag 9 februari – Dilbeek 

9 uur
- Dil’arte - Ontvangst met koffiekoek en koffie
9.30 uur -  Wandeling in de Wolfsputten
Dit Europees beschermde natuurgebied van zowat 100 hectare is een van de grootste uit de regio. Merkwaardig genoeg ligt het pal in het centrum van het Dilbeek. Dit is dus hét beste voorbeeld van natuur in de buurt. We ontdekken een nieuw aangelegd amfitheater, uitkijkplatform en speelse plankenpaden. Wandel mee in het spoor van ons krachtdier de wolf langs bos, kalkgraslanden en de restanten van de oude steengroeve.
11 uur - Dil’arte - Muzikale inleiding door de klas Compositie en muziektheorie van Dil’Arte, voorbereid door Maarten Van Ingelgem
11.15 uur - Dil’arte - Cconcert ‘Contemplation’ door Revue Blanche
Revue Blanche brengt muziek die over natuurverklankingen gaat: wind, schaduw, ademhaling, schreeuw,… en die religie en contemplatie als rode draad heeft. Een onderdompeling in de melancholie. Met werk van Saariaho, Hosokawa, Debussy, Takemitsu en Ravel.
12.30 uur - Dil’arte - Aperitief
Zondag 9 februari - Bever
17 uur -  Rosario - Tristan Driessens
In de artistieke samenwerking van Dounia Devsena (Indische en neo-tribale dans) en Tristan Driessens (Oosterse muziek) loopt het thema van Zon en Maan als universele leidraad. Ze brengen het programma "Letters to the Sun from the dark side of the Moon" naar poëzie van Ranata Suzuki.
Vrijdag 14 februari - Lennik
20 uur  - Sint-Quintinuskerk  - Vivaldi en Marcello
Naar aanleiding van 50 jaar Academie Peter Benoit brengt het academieorkest het Gloria van Vivaldi (met het koor van de academie Wemmel) en het Concerto in D van Marcello (met solist Johan Moeyersoons en het orkest van de academie van Wemmel).
Vrijdag 14 februari - Halle
19.30 uur -  Servaisacademie - Lerarenconcert van de leerkrachten van de academie.
Zaterdag 15 februari - Ternat
20.30 uur -  CC De Ploter - Vitaly Samoshko in concert
De Oekraïense pianist Vitaly Samoshko won 20 jaar geleden met glans de Koningin Elisabethwedstrijd. Na het concours speelde deze warme en innemende pianovirtuoos over de hele wereld. In thuisbasis Ternat speelt hij Liszt, Brahms en Chopin.
Zaterdag 15 februari - Halle
20.30 uur - Servaisacademie - Duo Adentro met 'Episodis'
Duo Adentro verkent en ontgint de vele verrassende kleuren van gitaar en piano. Adentro gaat met dat duo-repertoire aan de slag en nodigde componist Hans Van Daele uit om hetzelfde te doen.
Zondag 8 maart - Dilbeek
11 uur - Urban Piano Quartet - CC Westrand
Urban Piano Quartet werpt een moderne, frisse en dynamische blik op meesterwerken uit de kamermuziek, en geeft het publiek tegelijk voeling met nieuwere klanken. Na hun oprichting in 2018 won het ensemble al snel editie 2019 van de Supernova kamermuziekwedstrijd.
Donderdag 19 maart - Beersel
20.15 uur - Così - CC De Meent
Wat als je aanstekelijk spel combineert met virtuoze zang en met het pianospel van Walter Deltour als trouwe gids? In COSÌ gaat Deschonecompanie aan de slag met de opera Così fan tutte van Mozart en Da Ponte.
Zaterdag 21 maart - Bellingen
20 uur - Sonoro kwartet - Abdijkerk
Het Sonoro kwartet (Mona Verhas en Jeroen De Beer, viool; Kaat Schraepen, altviool & Paul Heyman, cello) brengt het eerste strijkkwartet van Johannes Brahms en het derde van Robert Schumann.
Zondag 22 maart - Beersel
20.15 uur - The Silent Movie Project - CC de Meent
Pianist en organist Stehpan Graf v. Bothmer geeft een stem aan de beste stille films van Laurel & Hardy. Hij begeleidde intussen meer dan 1000 films.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 feb 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 15 sep 2020
Marc Colpaert | 13 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 sep 2020
Marc Colpaert | 17 aug 2020
Marc Colpaert | 07 aug 2020

archief