Weyts investeert in Vlaams-Brabantse schoolgebouwen

C21

Weyts investeert in Vlaams-Brabantse schoolgebouwen

Ben_weyts_0
 

Vlaams Onderwijsminister Ben Weyts investeert bijna €2,5 miljoen in 6 Vlaams-Brabantse scholenbouwprojecten. Daarmee zet Weyts de investeringen in gloednieuwe en gerenoveerde Vlaams-Brabantse schoolgebouwen onverminderd verder. “Investeren in onderwijsinfrastructuur is investeren in de kwaliteit van ons onderwijs”, aldus Weyts.

Schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs) kunnen voor bouw- of verbouwingswerken financiële steun van AGION (Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs) krijgen. Deze regeerperiode trekt Vlaanderen drie miljard euro uit om schoolinfrastructuur te vernieuwen en uit te breiden. Dat is een half miljard euro extra in vergelijking met de vorige regeerperiode.

Weyts investeert nu bijna €2,5 miljoen in 6 scholenbouwprojecten verspreid over Vlaams-Brabant.  Met deze scholenbouwprojecten zullen honderden leerlingen en scholieren de lessen in nieuwe of vernieuwde schoolinfrastructuur kunnen doorbrengen.

Gemeentelijke Basisschool Ak'Cent in Bever kan met €1 miljoen een nieuwbouw plaatsen en omgevingswerken uitvoeren. In Leefdaal (Bertem) realiseert Gemeentelijke Basisschool Leefdaal met €960.000 een nieuwbouw voor de lagere school en kleuterschool, een polyvalent blok en de omgevingsaanleg. Heilig Hartinstituut Lyceum, Heilig Hartinstituut Technisch Onderwijs en Pedagogische Humaniora Heilig Hartinstituut in Heverlee restaureren met € 200.000 een beschermde parketvloer in samenwerking met onroerend erfgoed.

“We blijven onverminderd investeren in de kwaliteit van ons onderwijs”, zegt Vlaams Onderwijsminister Weyts. “Investeringen in infrastructuur zijn investeringen in de hardware daarvan. Het is letterlijk en figuurlijk bouwen aan de toekomst van ons onderwijs.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 nov 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 23 jun 2024
Marc Colpaert | 10 jun 2024
Marc Colpaert | 05 jun 2024

archief