EDINGEN/HERNE – Gevaarlijke verkeerssituatie op de Brunehaultsesteenweg en de Romeinsebaan

C21

EDINGEN/HERNE – Gevaarlijke verkeerssituatie op de Brunehaultsesteenweg en de Romeinsebaan

Brunehaltstraat_en_romainse_baan
EDINGEN/HERNE – Gevaarlijke verkeerssituatie op de Brunehaultsesteenweg en de Romeinsebaan - © Deschuyffeleer
 

Bert Cieters woont langsheen de Brunehaultsesteenweg. Die steenweg vormt samen met de Romeinsebaan de grens tussen enerzijds Herne en anderzijds Edingen. In een mededeling naar aanleiding van het artikel ‘Ambitieuze toekomstplannen om EDINGEN meer leefbaar te maken’ kaart hij de levensgevaarlijke verkeerssituatie aan die deze smalle straten te beurt valt.

“Al geruime tijd probeer ik de aandacht te vestigen op de gevaarlijke verkeerssituatie op de Brunehaultsesteenweg tussen de rotonde in Kokejane en de aansluiting met de chaussée Saint-Jean richting rond punt Brico. De problemen doen er zich voor in beide richtingen.

De Brunehaultsesteenweg is een rechte baan van amper 4 meter breed met een snelheidsbeperking van 50km/uur die geldig is voor zowel auto's, vrachtwagens, motorfietsen, fietsers als ook (zware) tractoren met al dan niet geladen aanhangwagens.

Sta me toe even de vastgestelde problemen te kaderen:

Er is steeds meer opgaand en afrijdend verkeer. Een vorige telling door Herne registreerde een gemiddelde van +/- 680 voertuigen per dag waarvan +/- 60% met snelheidsovertreding, eentje zelfs aan 130km/ uur. Ikzelf deed ook meerdere tellingen. Bij voorbeeld tussen 8 en 9 uur 's morgens telde ik een gemiddelde van 140 voertuigen per uur en 's avonds tussen 17 en 18 uur +/- 100 voertuigen per uur. Het staat ontegensprekelijk vast dat meer dan de helft van de voertuigen meer dan 50km/ uur rijdt. Daarbij komen dan nog de tractoren met volgeladen aanhangwagens die de snelheid eveneens niet schuwen.

Fietsers en voetgangers komen hier ‘rustig’ van de natuur genieten. Niets is evenwel minder waar. Zij lopen hele grote risico’s. Er is immers duidelijk overlast op deze rustige baan die dienst doet als sluipweg om de steenweg op Asse met zijn snelheids- en trajectcontrole te vermijden. Overlast door zeer druk verkeer, geluidsoverlast en gezien de beperkte breedte van de baan en de veel te hoge snelheid bestaat er dan ook een reëel gevaar voor aanrijdingen.

Ik vind dat dit ook eens mag gesignaleerd worden. Samen met alle bewoners en occasionele wandelaars hoop ik van harte dat de lokale besturen van Edingen en Herne - liefst zo vlug mogelijk - tot een vriendelijke oplossing kunnen komen zodat alle betrokkenen terug veilig en wel kunnen genieten van een rustige, veilige en mensvriendelijke buurt”.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 jun 2021
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief