SINT-GENESIUS-RODE / BEERSEL - Rodense vrienden gaven Raymond Wyns extra duwtje in de rug

C21

SINT-GENESIUS-RODE / BEERSEL - Rodense vrienden gaven Raymond Wyns extra duwtje in de rug

Editiepajot_bart_devill___raymond_wijns
foto Bart Devillé
 

Alhoewel Raymond Wyns in Beersel(Laarheidestraat 95 bus 001) woont, was en is hij stevig verbonden met Sint-Genesius-Rode, zowel van voor als na zijn pensioen. En daar nam en neemt de fiets steeds een belangrijke plaats in. Raymond deed al heel wat fietservaring in binnen- en buitenland op. Hij doorkruiste zowel met de racefiets, de mountainbike als de trekkersfiets zowat heel Europ. Zowel in clubverband als solo(met het tentje op het bagagerek) zocht hij de ene uitdaging na de andere op. Na Rode Sportief en WTC Den Hoek kwam Raymond bij WTC Ons Parochiehuis terecht, een kleinere fietsclub waar het gezellige en het recreatieve gebeuren centraal staan. Zopas zorgden zij er door het organiseren van een Breugelfestijn voor dat Raymond een extra financieel duwtje in de rug mee kreeg voor zijn nieuwe uitdaging. Eind november vertrek hij namelijk met Vredeseilanden naar Nicaragua, om met 30 andere mountainbikers de Nicaragua Classic 2013 te rijden. Op deze zware tocht zullen zij de boeren en boerinnen ontmoeten waar Vredeseilanden mee samenwerkt. Vredeseilanden helpt hen een beter inkomen te verdienen door zich beter te organiseren en bij te scholen zodat ze bananen en koffie kunnen telen die aan de strenge eisen van de markt voldoen.

De deelnemers aan dit avontuur bekostigen hun reis, logies, verzekeringen, enz.. helemaal zelf. Daarenboven heeft Raymond zich geëngageerd om minstens 3.000 euro sponsorgeld in te zamelen. Zoon Rikke en Patrick De Cauwer(voorzitter WTC Ons Parochiehuis) namen het initiatief om de fondsenwerving samen met Raymond te coördineren. Zo worden er koekjes verkocht, zal er met een stand deelgenomen worden aan de jaarmarkten uit de regio en vond nu dus de kaas- en bieravond plaats georganiseerd door WTC Ons Parochiehuis.
Mensen die een financiële bijdrage wensen te storten kunnen dit doen op rekening van Vredeseilanden BE 64 0000 0000 5252 met de vermelding Raymond Wyns Nicaragua 2013(giften vanaf 40 euro fiscaal attest belastingen). Info: +32479703540 en raymond.nicaragua@gmail.com .
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 sep 2013
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief