DILBEEK / SINT-GENESIUS-RODE – De Vlaamse Volksbeweging wil de Gordel ‘Groen én Vlaams’

C21

DILBEEK / SINT-GENESIUS-RODE – De Vlaamse Volksbeweging wil de Gordel ‘Groen én Vlaams’

Editiepajot_dilbeek_rode
Foto © Elsie De Greef / Met een receptie werd het Gordelsecretariaat plechtig heropend
 
Editiepajot_dilbeek_rode
Foto © Elsie De Greef / Er werd gefietst van Dilbeek naar Rode
 
Editiepajot_dilbeek_rode
Ingezonden foto / Er werd met gocarts gereden van Hofstade naar Rode
 
Editiepajot_dilbeek_rode
Foto © Elsie De Greef / Het Gordelsecretariaat in Rode diende ook als controlepost
 
Editiepajot_dilbeek_rode
Foto © Elsie De Greef / Een drankje in de Boesdaalhoeve had iedereen wel verdiend
 

Sinds de introductie van het Gordelfestival en de 'vervanging' van de échte Gordel is het communautaire kantje dat de Gordel steeds had, weggegomd. De Vlaamse Volksbeweging , als behartiger van de belangen van de Vlaming (in de Rand) betreurt dit en hoopt dat er in de toekomstige edities opnieuw meer aandacht zal gaan naar dit aspect.

De fietsers verzamelden aan het Pattatenveld in Dilbeek en de gocarts aan de kerk van Hofstade, vanwaar ze allen naar Rode reden. Bij aankomst in Sint-Genesius-Rode heropende VVB-voorzitter Bart De Valck feestelijk het oude getrouwe Gordelsecretariaat met een receptie. Hij kaderde de VVB-fietstocht in de recente politieke evoluties en wijsden de Vlaamse voogdijministers voor de Rand op hun verantwoordelijkheid. Nadien fietsten ze richting de Boesdaalhoeve om een drankje te nuttigen en de Rodenaren een Vlaams hart onder de faciliteitenriem te steken.

VVB-voorzitter Bart De Valck: “Omdat wij niet bij de pakken blijven zitten organiseerden we op 6 september, dezelfde dag van het Gordelfestival, een fiets- en gocarttocht die het authentieke parcours (gedeeltelijk) in ere hersteld. De Gordel is een krachtig symbool van de eendrachtigheid van de Vlamingen en de integriteit van de omgeving waarin ze samen wonen, werken, school lopen, kinderen grootbrengen en dus ook… sport beoefenen. De VVB is in elk geval niet van plan te rusten tot op een duurzame manier het Vlaamse en, zeker in de Vlaamse Rand, communautaire karakter van de Gordel opnieuw een leidmotief is.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 sep 2015
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief