SINT-GENESIUS-RODE / REGIO - Minister Weyts stelt na toertje op de gocarttrein de Gordelgeuze voor

SINT-GENESIUS-RODE / REGIO - Minister Weyts stelt na toertje op de gocarttrein de Gordelgeuze voor

Regieo
Foto © Elsie De Greef / Op de gocarttrein
 
Regieo
Foto © Elsie De Greef / Op de gocarttrein
 
Regieo
Foto © Elsie De Greef / Op de gocarttrein
 
Regieo
Foto © Elsie De Greef / Het proeven van de Gordelgeuze
 

Samen met enkele mandatarissen uit de regio Halle-Vilvoorde zoals Kristien Van Vaerenbergh, Lieve Maes, Michel Doomst en Walter Vansteenkiste fietste minister voor de Vlaamse Rand, Ben Weyts een rondrit in Sint-Genesius-Rode met een ‘gocarttrein’. Een voorbode van het Gordelfestival dat dit jaar plaatsvindt op 4 september in de Vlaamse en groene rand rond Brussel.

De Gordelklassieker – de 100 km lange fietstocht door de 19 randgemeenten – staat terug op het programma en Overijse is deze editie de focusgemeente. Voor het eerst dient geen inschrijvingsgeld betaald te worden en krijgt iedere deelnemer nadien een Gordelgeuze.

Op het programma staan naast de Gordelklassieker vanuit Overijse nog andere fietstochten zoals de Druivenkoers of mountainbikeroutes doorheen het Zoniënwoud. Vanuit Huizingen vertrekken ‘Proef de streek’-fietsroutes langs Geuzebrouwerijen van het Pajottenland of wandelingen zoals de Zennewandeling, Erfgoedwandeling en Kapittelbeekwandeling. Wandelen vanuit Overijse kan met de Druivenstreekwandeling, Erfgoedwandeling of de gps-tocht ‘Waar is Leonard de Bosuil?’. In Huizingen treden Clouseau en Laura Tesoro op, in Overijse Mathias Vergels en Radio Oorwoud.

Minister Ben Weyts: “Het Gordelfestival is een dag voor heel de familie, voor jong en oud een sportief feest. Maar we geven ook een boodschap mee, want we leggen bij het Gordelfestival de nadruk op de groene en Vlaamse Rand van Brussel. Het Bloso-centrum Hofstade en het provinciedomein Huizingen zijn vaste trefpunten en iedere jaar is er een andere focusgemeente, dit jaar is dit Overijse. Ondermeer via de aandacht voor de faciliteitengemeenten ligt er nog steeds een grote focus op het ondersteunen van het Vlaamse karakter van de streek.”

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 aug 2016
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief