SINT-GENESIS-RODE / HALLE - Nico Vankerckhoven ( K-Creation ) is wereldkampioen Hip Hop

SINT-GENESIS-RODE / HALLE - Nico Vankerckhoven ( K-Creation ) is wereldkampioen Hip Hop

Nico_2
 

Dansschool K-creation heeft er een wereldkampioen Hip Hop bij !

 

Nico Vankerckhoven, dansdocent Hip Hop en Ragga bij de dansschool, is zopas in Wenen wereldkampioen Hip Hop geworden met zijn dance crew Empire, een verzameling van dansers verdeeld over gans Vlaanderen

 

Op een korte tijdspanne heeft Nico met zijn mededansers al een opmerkelijk parcours afgelegd: na het behalen van de Belgische titel, vertegenwoordigden zij verleden zaterdag België bij het wereldkampioenschap Hip Hop Unite , gehouden in Wenen, Oostenrijk In een internationaal gezelschap behaalden zij niet minder dan de eerste plaats met de felbegeerde titel “Wereldkampioen” in de wacht!

 

Intussen namen zij ook deel aan het VTM programma “Belgium got Talent”, waar zij meteen doorstootten naar de grote finale live uitzendingen!

 

Nico startte zijn danscarrière op zeer jonge leeftijd bij K-creation uit Sint-Genesius-Rode, hij zette zijn eerste danspasjes met Kim Vanhaelen als dansdocent.

 

Als polyvalent danser volgde hij in een later stadium verschillende dansstijlen (Jazz, Modern, Hip Hop, Ragga) binnen de dansschool.

 

Na zijn studies besloot Nico zich volop op zijn danscarrière te gooien: hij werd een gewaardeerd danser en dansdocent bij diverse dansscholen 

 

K-creation is dus fier een wereldkampioen uit eigen rangen te mogen begroeten!

 

Intussen staat er  binnen dansschool K-creation uit Sint-Genesius-Rode, met zijn 38 afdelingen, verdeeld over 350 dansers,  weer voor een druk dansseizoen  te wachten.

 

Zo nam hun elite groep The Freakz on Stage, op zaterdag 22 oktober succesvol deel aan de wedstrijd “Choreographers Ball” in het auditorium “Jacque Brel” te Brussel, met een choreo van Anneke Ghysens, dansdocent Modern in de dansschool en drie jaar terug finalist in het fel bekeken TV programma “ So You Think You Can Dance”.

 

Op zondag 23 oktober werden diezelfde Freakz on Stage als gastgroep uitgenodigd bij Danspunt, tgv de danswedstrijd Dance.Kicks – On The Rood Dansfestvial in Zinnema, Anderlecht, wedstrijd die zij zelf in 2008 wonnen en als Dance ambassadeur van Vlaanderen en Brussel “Urban Dance” werden bekroond.  In 2011 behaalden ze alweer de felbegeerde titel, maar ditmaar in de Stijl “Modern en Jazz”.

Vrijdagavond 28 oktober organiseerde de dansschool in haar thuishaven de Boesdaalhoeve, een Halloweennight en op zondag 04 december mogen de allerkleinsten de brave Sint en zijn Peten verwelkomen tijdens hun Sinterklaasfeest.

 

Op 10 december treden een vijftiental afdelingen op tgv de Kerstmarkt in de Meent.

 

Zondag 12 februari organiseert de dansschool zijn eigen inmiddels welgekende Dance Battle, wedstrijd eveneens toegankelijk voor externe groepen.

 

Op 10 & 11 maart kan er weer lekker komen gesmuld worden tgv het 15de Spaghettifestijn!

 

Dit wordt alvast een meer dan druk weekend !  De dag erna, op zondag 12 maart , nemen de Mini Freakz on Stage, alsook de Junior Freakz on Stage én de Freakz on stage deel aan de wedstrijd “Dance Waves” te Geraardsbergen.

 

Hun jaarlijkse grote show (3 vertoningen) gaat door op 26 & 27 mei 2017 in cc de Meent, Alsemberg.

 

Om het dansseizoen af te sluiten organiseert de dansschool hun jaarlijks Zomerdanskamp aan onze Belgische Kust te Lombardsijde, dit vanaf zondag 30 juli tot en met vrijdag 04 augustus.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 okt 2016
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief