SINT-GENESIUS-RODE / REGIO Het Kinderuur doet het dit jaar met filmpjes en interactief doe-boekje

C21

SINT-GENESIUS-RODE / REGIO Het Kinderuur doet het dit jaar met filmpjes en interactief doe-boekje

Editiepajot_bart_devill___boekje_kinderuur
foto Het Kinderuur
 

 Al meer dan 70 jaar brengt Het Kinderuur (een uniek amateurgezelschap uit Sint-Genesius-Rode dat voorstellingen brengt voor kinderen van 3 tot 333 jaar) elk jaar een Sinterklaasvoorstelling, naast heel wat andere voorstellingen.

 
Dit jaar kan men dit dus niet brengen en zo de ongeveer 2000 kinderen, die jaarlijks komen kijken, binnen en buiten de gemeente, niet blij maken. Voorzitter David Maes: “We zaten met het bestuur met de handen in het haar en willen toch de kinderharten sneller doen slaan en hen ook dit jaar een Sinterklaasvoorstelling aanbieden. We hebben een creatieve oplossing gevonden: als de kinderen niet naar het Kinderuur kunnen komen, dan gaat het Kinderuur naar de kinderen! Wat hebben we nu uitgewerkt? Ondanks de moeilijke coronamaatregelen zijn we er in geslaagd om 6 filmpjes op te nemen die samen een verhaal vormen rond Sinterklaas. We konden daarvoor rekenen op onze eigen Kinderuur-acteurs en actrices maar ook bekende mensen als Sien Eggers, Kim Gevaert en Mathias Vergels speelden met veel plezier een rolletje mee.”De filmpjes kunnen nu bekeken worden door een interactief doe-boekje aan te schaffen waarbij de kinderen vanaf 1 tot en met 6 december dagelijks via een QR-code een filmpje kunnen bekijken. Daarnaast voorziet men ook dagelijks een spelletje/knutselopdracht/kleurtekening… . De tekeningen van het boekje werden toevertrouwd aan  huistekenaar Rik Dewulf die zijn sporen verdiende bij Kiekeboe, Stam en Pilou, Lotta, Pauwtje Pio, Ridder Milan… 
Vanaf 9 november zal het online aangeschaft kunnen worden via de thuisbasis van Het Kinderuur(www.deboesdaalhoeve.be) en nadien ook vanaf 20 november in verschillende verkooppunten die je kan terugvinden op website www.kinderuur.be Hier vind je ook verdere informatie van wat Het Kinderuur eigenlijk is en waarom ze zo uniek zijn. Volgens OPENDOEK vzw zijn ze de enige vereniging in België die op amateurniveau voorstellingen voor kinderen brengen, gespeeld door volwassenen en kinderen. Het boekje zal, in kleur, verkocht worden aan de prijs van slechts 5 euro.  
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 nov 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 21 jan 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief