REGIO - Jouw stem kan straks miljoenen dierenlevens redden

C21

REGIO - Jouw stem kan straks miljoenen dierenlevens redden

Unnamed__6_
Teken nu de petitie
 
Wat zouden proefdieren zeggen als ze konden praten?, niet zo veel goeds vermoeden we. Vandaag, 9 augustus, lanceren 12 Europese landen samen een nieuwe video ter ondersteuning van de campagne Voor cosmetica zonder dierenleed - maak Europa dierproefvrij. Teken vandaag nog de petitie
 
De video maakt deel uit van het Europees burgerinitiatief www.EndAnimalTesting.eu, dat zoals de naam al doet vermoeden tot doel heeft een einde te maken aan dierproeven in de EU. Als de Europeanen erin slagen tegen eind augustus 1 miljoen geverifieerde handtekeningen van EU-burgers te verzamelen, zal de Europese Commissie de kwestie van de dierproeven moeten aanpakken.
Volgens statistieken van de Europese Commissie zijn er in 2019 meer dan 10,5 miljoen dieren gebruikt voor experimenten. Experimenten worden het vaakst uitgevoerd op muizen, ratten en vogels, maar vaak ook op honden, varkens, apen of paarden. Alarmerend is dat het aantal proefdieren niet significant afneemt van jaar tot jaar, ondanks het feit dat er een breed scala aan alternatieve methoden bestaat, zoals kunstmatige ooghoornvliezen, organen op een chip of kunstmatige huiden.
 
Met nog 3 weken te gaan tot het einde van deze campagne, roepen non-profitorganisaties uit heel Europa burgers op om mee te doen. Dit is een unieke kans om een einde te maken aan dierproeven in heel Europa. Hoewel we 1 miljoen handtekeningen nodig hebben, moeten we er méér inzamelen om ervoor te zorgen dat er genoeg overblijven na aftrek van dubbele en ongeldige handtekeningen.
 

De dieren uit laboratoria hebben elke handtekening nodig en jouw handtekening kan doorslaggevend zijn. Teken je vandaag nog?, ga naar www.EndAnimalTesting.eu 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 aug 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief