Energieloze nachten komen eraan, maar nog even geduld

C21

Energieloze nachten komen eraan, maar nog even geduld

Schermafbeelding_2022-10-28_om_10
 

Overal in Vlaanderen worden initiatieven genomen om op veilige en weloverwogen manieren energie te besparen. Zo hebben we er in Halle, Sint-Pieters-Leeuw, Beersel, Dilbeek, Sint-Genesius-Rode en Linkebeek samen met Fluvius voor gekozen de verlichting langs de openbare wegen te doven tussen 23 en 5 uur, behalve op vrijdag- en zaterdagavond. We gaan voor energieloze nachten.

Niet alle wegen op ons grondgebied vallen echter onder onze eigen verantwoordelijkheid. Zo kunnen we enkel beslissen over de verlichting langs gemeentelijke wegen. Beslissingen over gewestelijke wegen worden genomen door het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV).

Omdat de verlichting op de gewestwegen op de meeste plaatsen toch gekoppeld blijkt te zijn aan onze gemeentelijke verlichting en AWV finaal beslist heeft dat de verlichting langs deze gewestelijke wegen niet gedoofd mag worden, kunnen we niet zo snel starten met het doven als oorspronkelijk gedacht. We stellen samen met AWV en Fluvius alles in het werk om dit zo snel als mogelijk te realiseren. We zullen jullie als bewoners tijdig informeren wanneer het doven finaal zal starten in onze cluster van gemeenten.  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 okt 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief