Provincie zet in op kennis van het Nederlands Nederlands op de werkvloer bij OCMW Rode

C21

Provincie zet in op kennis van het Nederlands Nederlands op de werkvloer bij OCMW Rode

Img_8331
 
Het OCMW van Sint-Genesius-Rode organiseert, met de steun van de provincie Vlaams-Brabant, gerichte taalcoaching voor anderstalige zorgmedewerkers. De bedoeling is om deze medewerkers te stimuleren om actiever het Nederlands te gebruiken op de werkvloer in hun contacten met de bewoners.
 
​Nederlands op de werkvloer bij OCM Sint-Genesius-Rode
​​​In het project ‘Nederlands op de werkvloer’ organiseert het OCMW van Sint-Genesius-Rode taalcoaching voor de anderstalige medewerkers binnen de cluster zorg. Deze taalcoaching op de werkvloer wordt uitgevoerd door i-Diverso en verloopt in groepsverband. Maar ook individuele trajecten zijn mogelijk. ​
​Anderstalige medewerkers die goed vorderen, worden gemotiveerd om verder te werken aan hun Nederlands buiten de werkuren via een CVO of CBE-opleiding.
​De provincie Vlaams-Brabant kende het OCMW hiervoor een subsidie toe van 13.031 euro.
 
“In een diverse samenleving is het essentieel om de meerwaarde van verschillen te erkennen en te omarmen. We streven naar een inclusieve werkomgeving waar diversiteit in achtergronden, ervaringen en perspectieven wordt gewaardeerd. Het gemeenschappelijk gebruik van het Nederlands verbindt en bevordert een harmonieuze samenwerking en integratie op de werkvloer. Goede samenwerking op de werkvloer kan enkel een meerwaarde betekenen voor de gebruiker”, zegt Anne Troussel, voorzitter van het OCMW van Sint-Genesius-Rode.
 
Provincie ondersteunt taalstimulering
Anders- en meertaligheid is voor steeds meer inwoners van Vlaams-Brabant een realiteit. Kennis van het Nederlands is voor anderstaligen van essentieel belang voor een goede integratie in de lokale gemeenschap. Bovendien zorgt kennis van het Nederlands voor meer kansen op de arbeidsmarkt.
 
“Daarom ondersteunen we een project als ‘Nederlands op de werkvloer’ van het OCMW van Sint-Genesius-Rode. Want we vinden het belangrijk dat organisaties anderstaligen helpen bij hun leerproces van het Nederlands als vreemde taal. Voor onze samenleving is het immers essentieel dat we met elkaar kunnen communiceren”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor Vlaams karakter. ​
​​
​Gemeenten, scholen, vzw’s en feitelijke organisaties kunnen voor hun taalstimulerend project een provinciale subsidie aanvragen van maximum 15.000 euro.
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 nov 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief