Verkeer in de knoop op RING O in BEERSEL en DROGENBOS vanaf 14 mei

C21

Verkeer in de knoop op RING O in BEERSEL en DROGENBOS vanaf 14 mei

Wegen_en_verkeer

 Op dinsdag 14 mei ernstige hinder voor verkeer vanuit Wallonië op westelijke ring Brussel (R0) terwijl aannemer signalisatie plaatst

Het Agentschap Wegen en Verkeer kondigde de afgelopen weken grote werken aan op de westelijke ring rond Brussel (R0), waar een aannemer de komende maanden LED-verlichting, betonnen veiligheidsstootbanden en geluidsschermen zal plaatsen. Ondertussen is beslist dat de aannemer op dinsdag 14 mei vanaf 9u ‘s ochtends al voorbereidingen zal treffen op de binnenring, van aan de grens met Wallonië tot net voor de bocht van Vorst (net voorbij het op- en afrittencomplex nr. 18 van Ruisbroek). Hij zal daarbij een rijstrook afsluiten, m.a.w. het verkeer zal nog over twee rijstroken beschikken.

Start om 9u, om drukste periode te vermijden 

Het Verkeerscentrum verwacht dat het verkeer vanuit Wallonië, door het afsluiten van de rijstrook, aanzienlijke bijkomende hinder zal ondervinden, bovenop de structurele files die de ochtendspits op deze drukke verkeersas kenmerken. De aannemer van Wegen en Verkeer heeft de voorbereidende werken wel zodanig ingepland dat het afzetten van de rechterrijstrook in een eerste fase zal gebeuren op het stuk tussen de Waalse grens en de aansluiting van de A8. Daardoor zal hij pas rond 11u ter hoogte van de aansluiting met de A8 doorwerken in de rijrichting van de bocht van Vorst en zal de hinder nog enigszins beperkt blijven. De werken starten ook pas om 9u, wanneer de drukste periode al voorbij is.
 

Ook ‘s avonds hinder verwacht  

Ook de avond van 14 mei en de nacht van 14 op 15 mei zal er hinder zijn voor het verkeer. De aannemer zal dan vanaf 20u twee rijstroken afsluiten op hetzelfde stuk weg (van aan de gewestgrens met Wallonië tot aan de bocht van Vorst). Deze verkeerssituatie zal in voege blijven tot de vroege ochtend van woensdag 15 mei. Om 5u zal de weg opengesteld worden: vanaf dan zullen er tot aan het einde van de werken drie versmalde rijstroken in voege zijn.
 

16 mei ook voorbereidende werken op buitenring 

De avond van 16 mei en de nacht van 16 op 17 mei, van 20u tot 5u ‘s ochtends, zal de aannemer op de buitenring (richting Bergen/Charleroi) op hetzelfde stuk weg (van aan de bocht van Vorst tot aan de gewestgrens met Wallonië) een rijstrook afsluiten. Het verkeer zal dan over slechts twee rijstroken beschikken, dus ook dan wordt er hinder verwacht. Op de buitenring zal vanaf 17 mei rond 5u de werfsituatie met versmalde rijstroken in voege treden.
 

13 km lange werf: LED-verlichting, veiligheidsstootbanden en geluidsschermen

Over een afstand van ongeveer 13 kilometer, van aan de grens met Wallonië tot aan de bocht van Vorst, zal Wegen en Verkeer de snelwegverlichting in de middenberm vernieuwen door energiezuinige LED-verlichting en de bestaande vangrails aan beide kanten van de middenberm vervangen door betonnen veiligheidsstootbanden. Deze werken duren volgens de huidige planning tot aan het bouwverlof (half juli). Na het bouwverlof (vanaf augustus) start Wegen en Verkeer met de voorbereidende werkzaamheden voor de plaatsing van nieuwe geluidsschermen in Beersel en Drogenbos in de zijbermen.

Meer informatie over de werken is te vinden via www.wegenenverkeer.be/beersel.  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 mei 2019
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 17 jul 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 27 jun 2024

archief