ASSE / DILBEEK / GERAARDSBERGEN - De muzikale praline Pauline & Paulette komt naar het Pajottenland

ASSE / DILBEEK / GERAARDSBERGEN - De muzikale praline Pauline & Paulette komt naar het Pajottenland

Editiepajot_pajottenland_pauline_en_paulette_01_foto_roger_mortelmans
Alle medewerkers met op de voorgrond o.a. Frank Van Laecke en Dirk Brossé. - Foto's © Roger Mortelmans
 
Editiepajot_pajottenland_pauline_en_paulette_02_foto_roger_mortelmans
Charline Catrysse, An Vanderstichelen, Dirk Van Vaerenbergh, Erna Palsterman, Marilou Mermans en Liliane Dorekens. - Foto © Roger Mortelmans
 

De allernieuwste productie van Judas TheaterProducties is volgens artistiek leider Sam Verhoeven een ontzettend grote uitdaging op verschillende vlakken.

De knappe en tedere film Pauline & Paulette van Lieven Debrauwer kende een groot succes en het is de wereldwijde bekende componist en dirigent Dirk Brossé die het idee opperde om met het gegeven een musical te maken.
“Pauline & Paulette” vertelt het verhaal van Pauline, een 60-jarige met de geest van een 7-jarige die al haar hele leven lang bij haar oudere zuster Martha woont. Het verhaal krijgt een dramatische wending wanneer Martha sterft. Wie gaat er nu voor Pauline zorgen? Haar twee zussen willen haar in een home onderbrengen, maar het testament van Martha stipuleert dat Céline en Paulette voor de opvang van Pauline moeten zorgen. Uiteindelijk gaat Pauline inwonen bij Paulette. Een nieuwe wereld gaat voor haar open maar ook voor Paulette.
Al bij al wordt de musical “Pauline & Paulette” het grootste avontuur voor Judas TheaterProducties, want het is voor de eerste keer in hun bestaan dat zij na de première in het Fakkeltheater Antwerpen een uitgebreid tournee maken langs de Vlaamse cultuurcentra. Sinds het verdwijnen, tien jaar geleden, van de musicalafdeling van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen maakte geen enkele volwassen musical nog een tournee door Vlaanderen.
Ook in het Pajottenland komt de voorstelling, op zondag 2 februari in Geraardsbergen, zaterdag 22 februari in Asse en zondag 30 maart in Dilbeek.
Pauline wordt gespeeld door Erna Palsterman, Liliane Dorekens is Paulette en Marilou Mermans is Céline. An Vanderstighelen speelt Martha en verder bestaat de cast nog uit Charline Catrysse en Dirk Van Vaerenbergh.
Frank Van Laecke, die “Pauline & Paulette” een modern sprookje en een muzikale praline noemt, staat in voor de regie, Dirk Brossé voor de muziek en Allard Blom zorgt voor het scenario. De liedjesteksten en de arrangementen zijn van Pol Vanfleteren.
Westrand Dilbeek : www.westrand.be  02/466.20.30
CC Asse : www.ccasse.be  02/465.01.60
CC De Abdij Geraardsbergen : www.de-abdij.be  054/43.72.61
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 okt 2013
Hilda Renders
Roger Mortelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jimmy Godaert | 06 sep 2020
Jimmy Godaert | 06 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 01 sep 2020

archief