GALMAARDEN - Nu zondag belangrijke opendeurdag in Sint-catharinacollege

C21

GALMAARDEN - Nu zondag belangrijke opendeurdag in Sint-catharinacollege

Editiepajot_galmaarden_school_2__kopie_
Laat nu zondag u kleuters inschrijven in veruit de beste school uit de buurt. - Foto Marc Colpaert
 
Editiepajot_galmaarden_school_1__kopie_
Een school met nog aandacht voor het uniek zijn van elk kind. - Foto Marc Colpaert
 

Het Sint-Catharinacollege, een kleine katholieke school met vandaag ongeveer honderd leerlingen, krijgt het steeds moeilijker om op te boksen tegen het gemeentelijk onderwijs, met niet minder dan 900 leerlingen in Galmaarden. Zeker nu dat gemeentelijk onderwijs sinds vorig jaar kan uitpakken met twee splinternieuwe scholen, voelen ze dit in het Sint-Catharinacollege goed bij de inschrijvingen voor het nieuwe schooljaar. Het Sint-Catharinacollege kan dan ook geen beroep doen op de financiele middelen die de gemeentescholen wel krijgen. Daarom organiseert het Sint-Catharinacollege op zondag 19 februari voor de eerste keer een opendeurdag in februari met als doel meer peuters en kleuters aan te trekken, zodat het aantal leerlingen kan verhogen en het aantal leerkrachten niet moet verminderen.

 
Het Sint-Catharinacollege, de enige vrije en katholieke school in de Bergstraat in Galmaarden, moet al jaren een verwoede maar vooral ongelijke strijd leveren tegen het gemeentelijk onderwijs. Op tal van manieren werd het gemeentelijk onderwijs door de jaren heen steeds aangeprezen als de school voor de kinderen van Galmaarden. Een gepensioneerde leerkracht ziet het zo: "In de tijd dat burgemeester Georges Cardoen nog aan de macht was in Galmaarden, was het bijna een schande dat iemand zijn kinderen naar ons college stuurde." Directeur Anja Van Eesbeek begrijpt het wel dat iedereen voor zijn eigen winkel pleit. "De gemeente heeft veel meer geld, dat ze in hun onderwijs kunnen pompen, met als resultaat dat ze heel wat zaken voor de schoolkinderen goedkoper kunnen aanbieden." Zo ondermeer het busvervoer, tot voor enkele jaren was dit voor de gemeentescholen zelfs gratis en gingen ze tot in Geraardsbergen kinderen ophalen. Als klap op de vuurpijl werden er vorig jaar twee nieuwe kleuterscholen gebouwd, eentje in Tollembeek en eentje in Galmaarden en blijkbaar zijn vele mensen daar heel gevoelig voor, nieuwe lokalen, een slaapzaal voor de kleuters enz. "Wij voelen het dit jaar enorm dat het aantal inschrijvingen voor het nieuwe schooljaar bij de kleuters gevoelig naar beneden gaat en dat is natuurlijk geen goede zaak voor een kleine school als de onze. Nochtans kunnen wij als kleine school zorg op maat aanbieden, individuele trajecten uitzetten op maat van de kinderen en veel inzetten op hun belevingswereld", legt Anja uit. Indien de inschrijvingen voor nieuwe kleuters de komende weken geen boost krijgt, bestaat zelfs de kans dat sommige leerkrachten hun job verliezen in Galmaarden.
Daarom organiseert de school voor de eerste keer op zondag 19 februari van 14 tot 16 uur een opendeurdag in de school in de Bergstraat 40 in Galmaarden. Die dag kunnen ouders, samen met de kinderen, de klaswerking ontdekken, in de kleuterklassen kunnen de kinderen zelfs spelen in de verschillende gezellige hoekjes. Alle leerkrachten zullen aanwezig zijn en geven graag een rondleiding. Ook het oudercomité is van de partij voor een hapje en een drankje.Er is zelfs een afsluiter voorzien met de kinderen om 15.45 uur. Wie dus nog op zoek is naar een kleine maar uitstekende school in de regio Galmaarden met aandacht voor het uniek zijn van elk kind, mag steeds op zondag eens langskomen.
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 feb 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief