BEVER – Wielerclub De Pedaal verwacht eens te meer een massa renners

C21

BEVER – Wielerclub De Pedaal verwacht eens te meer een massa renners

Koers_bever_elite_zc_2016__11_
BEVER – Wielerclub De Pedaal verwacht eens te meer een massa renners - © Deschuyffeleer
 

Op woensdag 19 april organiseert de Beverse wielerclub De Pedaal vanuit het centrum van de gemeente haar jaarlijkse individuele wielerwedstrijd voor elite zonder contract, beloften en BCP. De wedstrijd kan ieder jaar opnieuw rekenen op een massa deelnemers. Vorig seizoen gaf belofte Ludovic Robeet uit Tubize zijn 171 concurrenten alvast het nakijken.

De wedstrijd wordt ook nu verreden op de vertrouwde omloop langs Viane en de Herhout in Tollembeek. Deze keer krijgen de renners met 13 ronden wel een ronde meer voor de wielen geschoven en dit nuover een totaalafstand van 124 km. Er zijn voor 810€ geldprijzen voor de eerste dertig geplaatsten. Daarnaast worden extra ook nog eens de renners die zich rangschikken van de 31ste tot de 50ste plaats beloond met ieder 10€. Alle formaliteiten vinden plaats in zaal Camargo. Er wordt gestart om 15u.
Dit seizoen wordt er voor alle wedstrijden die in het kader van Cycling Belgium worden verreden gewerkt met voorinschrijvingen. Drie dagen voor de wedstijd op Paaszondag hadden zich zo al 107 renners aangemeld voor deelname. In het kader van de veiligheid worden er bij dergelijke wedstrijden evenwel nog slechts maximaal 175 renners toegelaten.       
De aankomst van vorig jaar ligt ongetwijfeld nog steeds in het geheugen zowel bij de renners als bij de officiëlen als bij de supporters en toeschouwers. Dat komt vooral door de zware valpartij tijdens de groepsspurt waarbij enkele renners ongelukkig op het wegdek terechtkwamen. Het grootste slachtoffer van de val was de Turk Ali Turcan. Die diende toen met zware verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis in Geraardsbergen.
Winnaar vorig jaar was Ludovic Robeet die in de afdaling naar de aankomst toe samen met Niels De Rooze en Frederique Robert wist uit de klauwen te blijven van de achtervolgers.
Meer info via jean.lienart@live.be of 068/33.61.36.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 apr 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy GODAERT | 08 mrt 2024

archief