GERAARDSBERGEN - Gaby Desmyter is de regiodichter voor het jaar 2022

C21

GERAARDSBERGEN - Gaby Desmyter is de regiodichter voor het jaar 2022

Dsc_3250__kopie_
Gaby hier aan het werk in Galmaarden.- Foto Marc Colpaert
 
Gaby Desmyter is de winnaar van de poëziewedstrijd 2022 in de categorie +18, Simon D’Herde in de categorie -18. Ze mogen zich regiodichter van het jaar noemen. Hun gedichten prijken aan het cultuurcentrum of de bibliotheek in elke gemeente voor het komende jaar. Proficiat aan alle deelnemers, genomineerden en winnaars! Gaby Desmyter was vorige maand nog aan het werk in Galmaarden, waar hij gedichten bracht op de speelplaats van een school.
 
In november 2021 had de Lierdese bibliotheek een poëziewedstrijd met als thema “natuur” uitgeschreven, samen met de bib’s die langs de route N42 liggen (Geraardsbergen, Lierde, Zottegem, Herzele, St Lievens Houtem en Oosterzele). "Ik ben gecharmeerd met mijn nominatie na jurering door dichters Delphine Lecompte en Peter Holvoet-Hanssens en sta dus op de “genomineerdenlijst” (shortlist) met de andere dichters (in totaal 6) (+ 3 voor de jeugd). Er is een brochure uitgegeven met de weerhouden gedichten die U ook kunt binnenhalen vanop de webstek van Route 42", zei Gaby toen. 
De uiteindelijke winnaar werd aangeduid bij stemming door de bevolking.  Degene met de meeste stemmen mag zich voor 2022 de “Route 42-dichter” noemen en dat werd dus Gaby.
 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 feb 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy GODAERT | 08 mrt 2024

archief