AFFLIGEM/ DILBEEK/ TERNAT - Provincie Vlaams-Brabant subsidieert acht jeugdmuziekfestivals

C21

AFFLIGEM/ DILBEEK/ TERNAT - Provincie Vlaams-Brabant subsidieert acht jeugdmuziekfestivals

Prov_vl_brabant

Het provinciebestuur van Vlaams-Brabant heeft recent beslist om een subsidie van 20.000 euro toe te kennen aan acht jeugdmuziekfestivals.

Het gaat om vijf festivals die voor het laatst financiële steun krijgen uit de pot van de provinciale jeugdmuziekfestivalsubsidies. Drie andere ontvingen reeds hun geld dankzij het nieuwe reglement voor artistieke initiatieven, dat sinds 1 januari 2008 van kracht is. Voor het Pajottenland zijn bij de gelukkigen: Rock Affligem, , Rock Ternat en Jospop in Dilbeek
 
 
De jeugdmuziekfestivals varen er wel bij want het totale bedrag is meer dan de voorbije jaren.
De 'gelukkige' jeugdmuziekfestivals zijn Rock Affligem, Strandfuif in Glabbeek, Melkrock in Linter, Krotrock in Wolvertem, Parkhappening in Hoegaarden, Boerenrock in Kortenaken, Rock Ternat en Jospop in Dilbeek.
 
"We zijn blij dat we met deze middelen de jongerencultuur een steun in de rug kunnen geven. Ook in de toekomst mogen deze festivals op onze steun rekenen. Weliswaar in een andere 'verpakking'. Voortaan kunnen de organisatoren van jeugdmuziekfestivals hun subsidies aanvragen via het nieuwe reglement voor artistieke initiatieven voor jeugd en volwassenen. Dit reglement, dat inging op 1 januari 2008, bundelt een aantal gelijksoortige culturele subsidies. Dit hebben we gedaan om de administratie te vereenvoudigen én om ervoor te zorgen dat de jeugdmuziekfestivals op dezelfde manier zou worden beoordeeld dan andere grotere culturele initiatieven. Het resultaat is dat er meer middelen naar deze sector gaan dan voordien", aldus Tom Troch, gedeputeerde voor jeugd en cultuur.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 jun 2008
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 01 feb 2024
Marc Sluys | 01 feb 2024

archief