REGIO - Start nieuwe Leaderperiode in het Pajottenland EN alle winnaars wedstrijd "Landschapstekens en identiteit"

C21

REGIO - Start nieuwe Leaderperiode in het Pajottenland EN alle winnaars wedstrijd "Landschapstekens en identiteit"

Pajot1
 
Pajot4
 
Pajot2
 
Pajot3
 

Met een knipoog van Leader+ naar Leader 2007-2013 gaf Michel Doomst aan dat er nog meer zit in het Pajottenland. Na vijf jaar ontwikkeling met eerst zes en nu zeven gemeenten is het merk “Pajottenland” een begrip geworden voor de Pajotten en voor de “buitengebied-liefhebbers”. Het Pajottenland is niet enkel een streekproduct maar zeker een meerwaarde voor dit prachtig stukje natuurgebied, aan de rand van de Europese hoofdstad.

Volgens Hugo Vleugels, voorzitter vzw Pajottenland+ was het in den beginne gewoon luisteren. Nu is het “samen denken tot samen werken”. Bij de start van deze projectperiode Leader 2007-2013 wordt er vooral gezocht naar de ideeën van elke Pajot, om ze dan samen uit te kunnen werken.
Het thema van Leader ( Leefkwaliteit op het platteland en diversificatie van de plattelandseconomie) wordt gedragen door zeven gemeenten. Voor de zes komende jaren zijn er nieuwe middelen voor plattelandsontwikkeling voorzien van meer dan 1,5 miljoen euro.
 
Bij de wedstrijd "Landschapstekens en Identiteit" was de eerste laureaat Joanna Wijns uit Gooik (foto), die met de “kruislievenheer” in Terlo een miniatuurversie van ‘Prins van Brabant’ won, ter waarde van 2500 euro. Als tweede laureaat was het een exequo van Walter Evenepoel uit Roosdaal met “De geuzebieren” en Silke Van Leeuw uit Pepingen met “Koe in weide”.
Bij de scholenlaureaat was het de moderichting uit het Immaculata Instituut uit Leberg-Roosdaal die met hun kledij-ontwerp Hertboomwindmolen met de hoogste eer bekleed werden.
Ook was er een bekroning van een gemeentelaureaat  :
Affligem: Nelly De Schrijver
Dilbeek: Tom Brichau
Gooik: Joanna Wijns
Herne: Glenn Deherder
Lennik: Lisette Lafruit
Pepingen: Silke Van Leeuw
Roosdaal: Luc van Liedekerke
 
Na al deze toespraken en prijsuitreikingen werd de nieuwe receptie en secretariaat geopend voor Pajottenland+ in het Provinciaal Proefcentrum voor Kleinfruit “Pamel”, Molenstraat 26 te 1760 Roosdaal, waar Jos Huwaert, coördinator, en Lieve Danneels het secretariaat bemannen.
Meer inlichtingen op hun site  www.pajottenland.be .
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 jun 2008
Willy Appelmans
Willy Appelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief