HERNE / REGIO – Burgemeester eist meer politie-inzet tegen diefstallen

C21

HERNE / REGIO – Burgemeester eist meer politie-inzet tegen diefstallen

Persboodschap_kris_poelaert

Burgemeester Kris Poelaert maakt zich zorgen over de recente forse toename van diefstallen in woningen in zijn gemeente. Vooral de omgeving van de Patriot en het gehucht Kokejane hebben het tegenwoordig fel te verduren. Hij wil dan ook meer inspanningen van de politie om de plaag een halt toe te roepen. Zijn collega’s-burgemeester uit de politiezone Pajottenland steunen volop zijn eis. Ook Lennik kampt immers de jongste tijd, zij het in mindere mate, met een aanhoudende reeks diefstallen.

De burgemeester bracht de zaak te berde op het jongste politiecollege. Hij verzocht de korpschef dringend te onderzoeken hoe meer politiekracht kan worden ingezet tegen de diefstallenplaag. “Desnoods moet het zo zijn dat het beleid tijdelijk wordt aangepast om de politie toe te laten zich te focussen op de ware diefstallenplaag. Uiteraard kan het niet de bedoeling zijn de reguliere werking van de politie in het gedrang te brengen”, zegt Kris Poelaert. “Desnoods dienen overuren gepresteerd en niet essentiële opdrachten tijdelijk afgebouwd of beperkt”.
 
Nog volgens de burgemeester “is het niet omdat een aantal dagen minder specifieke controles uitgevoerd worden dat daardoor de verkeersveiligheid of andere sectoren in het gedrang komen. De burger weet immers niet altijd of er al dan niet snelheidscontroles zullen plaatsvinden”. 
 
Korpschef Marc Hellinckx heeft toegezegd de zaak te onderzoeken om een actieplan op te stellen. Zo werd er reeds een vergadering belegd met de aanpalende politiezone Sylle & Dendre waartoe Edingen behoort. Want ook daar is het aantal diefstallen de laatste tijd fors toegenomen. Gezamenlijke acties behoren dan ook tot de mogelijkheden.
 
Burgemeester Kris Poelaert pleit overigens ook voor een andere aanpak in de strijd tegen de diefstallen. “Hoe dit dient te gebeuren laat ik over aan de politie. Maar het heeft geen zin enkel de hoofdwegen af te sluiten als de dieven zich via spoorweg of afgelegen wegen een weg naar hun doel banen”. Hij doet ook een oproep tot medewerking van de burgers. “Iedere verdachte handeling dient zo snel mogelijk te worden gemeld aan de politie. Aarzel dus niet, beter één keer teveel dan te weinig”.
 
Om zich te wapenen tegen diefstallen kunnen de inwoners tijdens hun vakanties overigens ook afwezigheidstoezicht van de politie vragen. Bovendien kunnen zij in Herne ook nog een beroep doen op een gemeentelijke subsidie voor de beveiliging van hun woning. Daarnaast kan ook nog 730 euro belastingsvermindering worden bekomen voor beveiliging tegen inbraak.
 
“Het is goed en veilig wonen in onze gemeenten. We willen dan ook een duidelijk signaal geven aan de dieven dat ze hier niet aan het juiste adres zijn. Het is onze verantwoordelijkheid man en macht in te zetten om het veiligheidsgevoel ook in de toekomst binnen onze politiezone te blijven garanderen”, aldus een verontruste doch vastbesloten burgemeester mede namens zijn collega’s.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 mei 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief