PAJOTTENLAND – Politie betrapt drie bestuurders op rijden onder alcoholinvloed

C21

PAJOTTENLAND – Politie betrapt drie bestuurders op rijden onder alcoholinvloed

Alcoholcontrole_jan_2017
© Deschuyffeleer
 

In de nacht van zaterdag op zondag zette de politie Pajottenland een grootschalige actie op tegen het rijden onder invloed van alcohol en van drugs. Ondanks alle waarschuwingen en sensibiliseringsacties legden toch nog 3 bestuurders een positieve ademtest af. Eén bestuurder zag zich zelfs zijn rijbewijs voorlopig ingetrokken voor 15 dagen.

Voor deze eerste grootschalige actie dit jaar werden in totaal 12 politiemensen ingezet. De controles werden uitgevoerd in de Nieuwstraat in Galmaarden, aan de sporthal in Bever, aan het depot van De Lijn in Leerbeek, in Kokejane in Herne, in de A. Algoetstraat in Lennik en op de Ninoofsesteenweg in Pepingen. In totaal dienden 69 bestuurders zich te onderwerpen aan een ademtest. Naast de vaststellingen van het rijden onder strafbare alcoholinvloed dienden de politiemensen ook nog eens bekeuringen uit te schrijven voor het niet dragen van de veiligheidsgordel, geen inschrijving, geen technische controle en voor enkele technische mankementen.
“Naar de toekomst toe komen er nog meer van die acties”, zegt commissaris Serge Roelens. “Het zal dan wel gaan om acties met eveneens gelijktijdig aandacht voor de strijd tegen diefstallen en tegen drugs. Bovendien zullen ook onze verkeersploeg en onze reguliere ploegen geregeld ingezet worden voor eerder kleinschalige controleacties. Zo verhogen wij dan ook niet alleen de pakkans maar ook alvast het ontradend effect”.
Dat de sociale media vrij vlug de opstelplaatsen van de dispositieven van de ploegen doormelden vormt voor de politie niet zozeer een probleem. Directeur Operaties Serge Roelens: “Onze ploegen verplaatsen zich alvast vrij vlug zodat zij meerdere locaties kunnen aandoen. Bovendien draagt het delen van facebook- en andere sociale mediaberichten ook nog eens bij tot het ontradend effect van onze acties”.  
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 jan 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief