De werking van het Consultatiepunt Covid-19 draait oo volle toeren in LENNIK

De werking van het Consultatiepunt Covid-19 draait oo volle toeren in LENNIK

Corona

 De werking van het Consultatiepunt Covid-10, een initiatief van de huisartsenkring en de gemeente Lennik ondersteund door Dilbeek, Roosdaal, Gooik en Zuid-West Pajottenland (Herne-Galmaarden-Bever) in samenwerking met de brandweer, politie, het Rode Kruis en de talrijke vrijwilligers loopt goed. Dagelijks werden hier deze week een dertigtal patiënten onderzocht waarvan de overgrote meerderheid vervolgens thuis mocht uitzieken. Tot op heden werden slechts 2 patiënten naar het ziekenhuis doorverwezen. In de triageposten zoals het Consultatiepunt Covid-19 worden de patiënten medisch grondig onderzocht, en indien nodig doorverwezen, maar ook daar worden geen testen afgenomen.

Maak gerust een afspraak bij je eigen huisarts voor andere aandoeningen

“Wij voelen aan dat patiënten andere noodzakelijke zorg teveel beginnen uitstellen. Dit kan op zich een gevaar inhouden voor deze mensen. “ zegt Dr. Koen Plasman, voorzitter Huisartsenkring Pajottenland, bezorgd.
Dankzij het Consultatiepunt Covid-19 in de sporthal Jo Baetens worden alle mogelijk besmette coronapatiënten na telefonisch contact met de huisarts naar daar doorverwezen.Door deze reorganisatie wordt in de huisartsenpraktijken zelf opnieuw een veilige omgeving gecreëerd waar patiënten met andere klachten op afspraak terechtkunnen.

Zorg voor jezelf en stel je standaard onderzoeken of je consultatie voor acute niet-coronaklachten bij je huisarts niet uit!

Blijf thuis, zorg voor elkaar en hou vol.
Zorg voor elkaar en durf hulp vragen voor jezelf of een ander waarover jij bezorgd bent via www.lennikaanzet.be of 02 532 41 45.

De actuele maatregelen zijn cruciaal in onze strijd tegen het coronavirus. Het is nu dat we de gevolgen van de maatregelen zullen beginnen merken. Maar ze hebben pas echt effect als we volhouden.

Meer dan ooit hebben we jou nodig. Ook als je het beu bent, als je kinderen het huis op stelten zetten, als je je vrienden mist...

Blijf thuis. Zorg voor jezelf. Zorg voor anderen. Hou vol!
#samentegencorona

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 mrt 2020
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief