HERNE/BEVER/GALMAARDEN – Inschrijvingen voor Vormsel 2021 nog even in quarantaine

HERNE/BEVER/GALMAARDEN – Inschrijvingen voor Vormsel 2021 nog even in quarantaine

Naamloos
HERNE/BEVER/GALMAARDEN – Inschrijvingen voor Vormsel 2021 nog even in quarantaine - © Deschuyffeleer
 

Het inschrijvingsmoment voor de kinderen voor het Vormsel 2021 wordt door de parochies van de federatie Herne naar een nog later te bepalen datum verschoven. Dat moment was gepland voor komende woensdag 17 juni. De aanslepende onzekerheid rond de coronacrisis is daar één van de redenen van. Maar ook het vinden van bijkomende catechisten speelt mee. De kerkelijke federatie Herne omvat de parochies Akrenbos, Bever, Galmaarden, Herfelingen, Herhout, Herne, Kokejane, Sint-Pieters-Kapelle, Tollembeek en Vollezele.

Oproep naar bijkomende catechisten
 
Federatiepastoor Kris Meskens: “Het aantal kinderen dat elk jaar ingeschreven wordt voor het Vormsel blijft ongeveer gelijk maar elk jaar zijn er minder mensen die een engagement als catechist willen aangaan. Catechisten die na een behoorlijk aantal jaren inzet de fakkel willen doorgeven vinden geen opvolgers. Het drukke leven van eenieder en de verregaande ontkerkelijking werken dit in de hand. Ons catecheseteam Vormsel bestaat thans uit Martine Nieuwborg, Magda De Pelsemaeker, Marc De Vlaminck, André Duran, Benedikte Van Eylen, Roland Sergeant en ikzelf”.
 
“Maar ook de aanhoudende coronacrisis speelt ons parten”, gaat de federatiepastoor door. “Tijdens het voorbije werkjaar werd deelgenomen aan de massabijeenkomst van Missiodag, waren er een viertal catechesebijeenkomsten in kleine groep en waren de kandidaat vormelingen aanwezig in eucharistievieringen verspreid doorheen het kerkelijk jaar. Zullen die activiteiten ook nog mogelijk zijn in het komend werkjaar? Meer vraagtekens dan uitroeptekens”.
 
Het gevolg van dit alles is dat er alsnog geen inschrijvingsmoment voor het komend werkjaar 2021 vastgelegd wordt. De nieuwe datum wordt later nog meegedeeld.
 
Wie zich geroepen voelt mee een taak in de vormselcatachese op te nemen kan zich aanmelden bij vormselherne@gmail.com .  
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 jun 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 27 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 26 okt 2020
Marc Colpaert | 24 okt 2020

archief