GALMAARDEN - BaljuwBabbels in de Baljuwtuin een update

C21

GALMAARDEN - BaljuwBabbels in de Baljuwtuin een update

Baljuwbabbel_3
Ingezonden foto
 
Er komt na jaren van stilte eindelijk leven in de Baljuwtuin in Galmaarden! De gemeente Galmaarden gaat samen met Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei, met een stevige ‘Natuur in je buurt’ subsidie van Natuur en Bos van de Vlaamse Overheid, werk maken van de herinrichting van deze natuurparel aan de oevers van de Markrivier. Maar daarom hebben ze u nodig! Ze gaan van start met Baljuwbabbels
 
 
Op woensdag 29 januari 2020 nodigde de gemeente Galmaarden al eens de pers uit om hun project voor een nieuwe Baljuwtuin voor te stellen. Voor het nieuwe ontwerp gaan ze ook een beroep doen op de bevolking, vraag blijft alleen waarom moest dit zoveel jaren aanslepen alvorens er iets aan deze toestand veranderde", schreven wij toen. Deze week kregen wij het bericht dat de gemeente nu gaat uitpakken met Baljuwbabbels.
 
Al 161 mensen vulden de online-vragenlijst in, waarvan maar liefst 94 personen aangeven dat zij op de hoogte willen blijven van dit project. Wanneer daar bovenop nog eens 20 mensen aangeven dat zij actief willen meewerken, dan kunnen we dankbaar én tegelijk een tikkeltje ambitieus vooruitkijken en staan we te popelen om deze mensen actief te betrekken bij de toekomst van dit project", vertelde schepen Ludo Persoons(CD&V).
 
In de ideeënbus vonden ze zo’n 30-tal invulformulieren terug en ontvingen ze 37 losse briefjes van schoolkinderen. Een hele uitdaging voor het ontwerpteam. Op donderdag 27 mei organiseerden ze een eerste BaljuwBabbel voor de bovenlokale partners. Op zaterdag 29 mei is het de beurt aan de lokale partners (verenigingen en adviesraden).
 
Met deze BaljuwBabbels willen we exploreren welke samenwerkingsverbanden in de toekomst mogelijk zijn. Lokale verenigingen en structurele partners kunnen tijdens een terreinverkenning en een informeel brainstormmoment ideeën en voorstellen uitwisselen en die eventueel samen ontwikkelen in de toekomst.

Naast de realisatie van het ontwerpplan staan initiatieven van individuele bewoners, scholen en verenigingen centraal in de ontwikkeling van de nieuwe Baljuwtuin. Enkele voorbeelden: volkstuintjes, bijenkasten, natuureducatief hoekje, kunst en muziek in de tuin. De werken zouden van start gaan ergens in 2022 kostprijs ongeveer 200.000 euro, maar de gemeente kan rekenen op minstens 60% subsidies. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 mei 2021
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief