Belgian Blue Tigers terug van het Europees Kampioenschap in Saarbrucken in Duitsland

C21

Belgian Blue Tigers terug van het Europees Kampioenschap in Saarbrucken in Duitsland

Img-20240913-wa0022
ingezonden foto
 
De Belgian Blue Tigers, het nationale damesvolleybalteam van de politie, heeft vorige week deelgenomen aan het Europees Kampioenschap in Saarbrücken. Na zich eerder dit jaar te hebben gekwalificeerd tijdens het tornooi in Spa, mochten zij opnieuw meedoen aan dit prestigieuze evenement, georganiseerd door de USPE (de Europese sportbond voor politie). 
 
Hoewel de Blue Tigers in Praag in 2019 nog een sterke vijfde plaats wisten te behalen, eindigden ze dit jaar op de zevende plek. Dit lijkt misschien een minder goede prestatie, maar niets is minder waar: zevende worden in een veld van vele sterke deelnemende landen is een grote opsteker en een prima resultaat. De voorbereiding van het Belgische team bestond slechts uit een beperkt aantal trainingen en één tornooi in Malmedy. Andere landen pakten dit professioneler aan, zoals Duitsland, waar het team twee weken voor het kampioenschap vrijgesteld was van werk om in een trainingskamp optimaal op elkaar ingespeeld te raken. Ook andere teams hadden een intensievere voorbereiding, dankzij een andere organisatie van de politiediensten in hun respectieve landen.
 
De Belgen begonnen hun toernooi tegen het Italiaanse politieteam. Na een spannende wedstrijd verloren ze met 1-3. Enkele uren later (om 9 uur ’s ochtends) moesten ze alweer aan de bak tegen het fysiek sterke Finland, dat hen opnieuw met 1-3 versloeg. De volgende dag stond Duitsland op het programma. Voor een enthousiast thuispubliek van vele tientallen collega-Polizei-mensen verloren de Belgische dames zonder een set te winnen.
 
In de strijd om de zevende en achtste plaats wisten de Blue Tigers echter de winst te pakken tegen Noorwegen. De Noorse dames waren fysiek sterk, maar inmiddels waren de Belgische speelsters overduidelijk reeds beter op elkaar ingespeeld. Met een knappe 3-0 overwinning als gevolg voor de Blue Tigers (25-22, 27-25 en 25-18), goed voor de zevende plek in Europa.
 

De spannende finale, tussen Duitsland en Finland – beide teams uit de poule van de Blue Tigers (!) – werd uiteindelijk gewonnen door het organiserende Duitsland met 3-2." 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 sep 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 sep 2024

archief