HERNE - HOLVEO wordt op 30 maart 35 jaar

C21

HERNE - HOLVEO wordt op 30 maart 35 jaar

Tijdschrift
 

Het Oude Land van Edingen en Omliggende (HOLVEO), is de Gewestelijke Kring voor Oudheidkunde, Geschiedenis en Heemkunde van Zuid-Pajotteland. HOLVEO werd gesticht op 30 maart 1973 te Edingen op initiatief van pater August Roeykens, kapucijnerminderbroeder die tijdens de laatste jaren van het Belgische kolonialisme een missiefunctie uitoefende in Congo.

Sindsdien publiceert de kring a rato van vier nummers per jaar een rijk en ruim geïllustreerd tijdschrift. De hoofdstukken worden zeer zorgvuldig gekozen en zijn uiterst divers. Zij sluiten aan bij ondermeer de archeologie, familiekunde, folklore, geschiedenis van religieuze en wereldlijke instellingen, kunstenaars uit de streek, landbouwgeschiedenis, monumenten en landschappen, sociale geschiedenis, plaatsnaamkunde, verenigingsleven, volksgebruiken en volksverhalen, boekbesprekingen … Veel aandacht wordt besteed aan de lay-out. Het geheel wordt aangevuld met passende en vaak unieke illustraties.
 
Zopas verscheen het eerste nummer van de 36ste jaargang. In dit nummer gaat de aandacht voornamelijk naar De broeders der christelijke scholen in Lembeek, Galmaarden en de”Vlaamsche Taal”, Tussen parochie en politiek : pastoor van Eyen in Heikruis, Huwelijks- en vruchtbaarheidsgedrag in Galmaarden, Op zoek naar de familie De Ro, Cahiers Staf De Clercq, ...
 
Het werkgebied van de Kring omvat de gemeenten en deelgemeenten van  Bever, Edingen, Galmaarden, Gooik, Halle, Herne, Lennik, Pepingen, Roosdaal en Silly.
 
De bibliotheek van HOLVEO omvat meer dan 1000 gespecialiseerde werken over de geschiedenis van onze streek. Ze bevindt zich in een afdeling van de Openbare Bibliotheek van Herne.
 
Indien u  interessante documenten, illustratiemateriaal of suggesties heeft, indien u een geïnteresseerd iemand kent of u wenst zelf een bijdrage in HOLVEO te publiceren of indien u vragen of inlichtingen wenst, HOLVEO staat u graag te woord.
 
Abonnement 2008 op het tijdschrift HOLVEO : 25 euro te storten op rekening 068-0500160-55 
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 mrt 2008
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 13 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief