HALLE - Bourgogne en Côtes du Rhône een tweede wijnboek bij Colruyt

C21

HALLE - Bourgogne en Côtes du Rhône een tweede wijnboek bij Colruyt

Halle_roelands_wijnboek
 
Wijnatlas_cover_nl
Halle_roelands_wijnvoorstelling
 

Donderdag stelde Colruyt het  tweede wijnboek: Wijnroutes Bourgogne en Côtes du Rhône voor  in aanwezigheid van verschillende wijnbouwers en -leveranciers. De wijnaankopers hebben in de loop van de jaren goede relaties opgebouwd met deze wijnbouwers. Dankzij die banden staat in dit boek originele informatie over de 400 bourgogne- en rhônewijnen die Colruyt verkoopt, naast leuke weetjes en anekdotes over wijnhuizen en de herkomst van de wijngaarden.

Jean-Pierre Roelands: “Bij Colruyt hebben we er allemaal hard aan gewerkt om een echte wijnspecialist te worden en ik denk toch te mogen zeggen dat we daarin geslaagd zijn. We hebben dan ook een echte passie voor de godendrank. Die passie uit zich bijvoorbeeld in de relatie met onze klanten. Een relatie waarin we het hele jaar door investeren. Naast de speciale selectie wijnen die we maken voor de wijnfestivals en de eindejaarsfeesten staat er in de tweewekelijkse folders minstens 1 pagina vol wijnsuggesties: instapwijnen en grote chateaus, Franse wijnen, Europese wijnen en nieuwewereldwijnen, allemaal voor de laagste prijzen. Ook onze klanten van de Webshop en de Cataloog Klassewijnen kunnen elke maand profiteren van verschillende mooie wijnen.”

Sinds het einde van de jaren '40 bottelt Colruyt zelf flessen. In 2007 openden ze een nieuwe bottellijn in Ghislenghien waarin ze 6 miljoen euro investeerden. Met die bottellijn bottelen ze jaarlijks een derde van al de wijnen: budgetvriendelijke wijnen, maar ook bekende appellaties zoals Chablis en Gigondas.
“Uiteraard is ons tweede wijnboek hét bewijs van onze passie. Een uniek wijnboek en referentiewerk voor onze klanten. Drinkt hij een lekker bourgogne- of rhônewijn, dan kan hij in het boek snel meer lezen over die wijn. Krijgt een klant zin als hij over een wijn leest, dan kan hij die wijn bij Colruyt kopen.”, legt Jean-Pierre Roelands uit.

Wijnverkoop in tijden van koopkrachtproblemen
Er wordt de laatste maanden veel gesproken over de economische crisis. Maar in de wijnrayon merkt Colruyt een stijgende verkoop. De voorbije 12 maanden steeg het verkochte wijnvolume met 7 % en gingen er bijna 60 miljoen flessen over de toonbanken. Vanaf begin dit jaar steeg het aantal verkochte liters van rayonwijnen met 6,45 %. In de laatste 10 weken was dat 7,82 %.  “Onze klanten zijn duidelijk liefhebbers van een goed glas, ondanks de koopkrachtproblemen. Ze weten dan ook dat we voor alle wijnen de laagste prijzen op de markt garanderen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat we onze kwaliteitswijnen braderen en tegen dumpprijzen verkopen. Het gros van onze wijnverkoop zit in de wijnen tot 8 euro. Binnen dat segment merken we een polarisatie in de verkoop. Even toelichten: Van de wijnen tussen 0 en 3 euro steeg de verkoop in de laatste 10 weken met 15,7 %. Die stijging gaat o.a. gepaard met een daling in de verkoop van de wijnen tussen 3 en 6 euro met 5,33 % . Wie tevreden was met minder exclusieve wijnen, kiest nu dus voor de basiswijnen waarvan de lage prijs hand in hand gaat met een degelijke kwaliteit.

Opvallend is dat een van de duurdere segmenten het sterkst stijgt, ondanks de economische crisis. Van de wijnen tussen 6 en 8 euro, steeg de verkoop de laatste 10 weken met 21 %. Een deel van de Colruyt-klanten blijft dus de betere wijnen bij ons kopen omdat ze weten dat die nergens goedkoper te vinden zijn. Dat de verkoop van de wijnen die meer dan 8 euro kosten, met 8,49 % daalt, is te wijten aan de Franse wijnen van het topjaar 2005 die vorig jaar voor een enorme stijging in de verkoop zorgden en die nu bijna volledig uitverkocht zijn.” Legt Roelands uit.
Uniek op de markt is het aanhoudende succes in onze winkels van de Franse wijnen die we intensief promoten.”, gaat Jean Pierre Roelands verder. “Waarom doen we dat? Omdat we de kwaliteit kennen van onze Franse wijnen en omdat we trouw blijven aan onze Franse partners waarmee we al zo lang en zo goed samenwerken. En natuurlijk omdat onze klanten ons duidelijk maken dat ze houden van Franse wijnen. Die zijn nog steeds goed zijn voor zo'n 65 % van onze totale wijnverkoop. Binnen de groep van de Franse wijnen doen de bourgogne- en rhônewijnen het uitstekend. Rhône is goed voor 15 % van het totale aantal Franse wijnen en Bourgogne voor 8 %.

Waar bijna uitsluitend de rode wijnen de verkoop van de rhônewijnen de hoogte in sturen, zijn het de witte wijnen die het cijfer van de bourgognes voortstuwen. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 dec 2008
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief