PAJOTTENLAND – ‘Bruegel 2019’ wordt een feestjaar om van te blijven snoepen

C21

PAJOTTENLAND – ‘Bruegel 2019’ wordt een feestjaar om van te blijven snoepen

Startschot_bruegeljaar_2019_banner__1_
PAJOTTENLAND – ‘Bruegel 2019’ wordt een feestjaar om van te blijven snoepen - © Deschuyffeleer
 
Startschot_bruegeljaar_2019_banner__2_
PAJOTTENLAND – ‘Bruegel 2019’ wordt een feestjaar om van te blijven snoepen -Jos Huwaert coördinator Pajottenland+ © Deschuyffeleer
 
Startschot_bruegeljaar_2019_banner__3_
PAJOTTENLAND – ‘Bruegel 2019’ wordt een feestjaar om van te blijven snoepen - © Deschuyffeleer
 
Startschot_bruegeljaar_2019_banner__4_
PAJOTTENLAND – ‘Bruegel 2019’ wordt een feestjaar om van te blijven snoepen - © Deschuyffeleer
 
Startschot_bruegeljaar_2019_banner__5_
PAJOTTENLAND – ‘Bruegel 2019’ wordt een feestjaar om van te blijven snoepen - © Deschuyffeleer
 
Bruegel
PAJOTTENLAND – ‘Bruegel 2019’ wordt een feestjaar om van te blijven snoepen - © Deschuyffeleer
 
Startschot_bruegeljaar_2019_banner__6_
PAJOTTENLAND – ‘Bruegel 2019’ wordt een feestjaar om van te blijven snoepen - Café Terlindenhof 'Bij Sofie' - © Deschuyffeleer
 

Naar het groots Bruegeljaar 2019 toe dat eigenlijk nu al op de deur klopt koesteren Toerisme Pajottenland & Zennevallei, de Erfgoedcel Pajottenland-Zennevallei, het Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei, Pajottenland+ en het Bruegelprojectteam gemeente Dilbeek en Kasteel van Gaasbeek alvast grootse plannen voor het promoten van de streek en haar troeven. Aanleiding is uiteraard de herdenking van het overlijden van de wereldbekende en met het Pajottenland en de Zennevallei nauw verbonden kunstschilder Pieter Bruegel de Oude, zo’n  450 jaar geleden. Om alle voorgenomen activiteiten tijdig in de kijker te kunnen zetten en er de nodige ruchtbaarheid aan te geven werden dan ook nu al het campagnebeeld en het logo ‘Bruegel 2019’ voorgesteld.

2019 één groot feestjaar
Het was in café Terlindenhof op de grens van Herfelingen met Heikruis dat het Vlaams Bruegelproject en de daaraan gekoppelde reclamecampagne als het ware de lucht werden ingeschoten. Eén van de hoofdaccenten hierbij was het bekendmaken van het campagnebeeld en het logo. “Het is belangrijk in dat kader om nu al de aandacht van onze inwoners in het Pajottenland en in de Zennevallei te vestigen op en hen tijdig warm te maken voor een hele resem gelegenheidsgebeurtenissen in 2019, maar ook al in 2018. Voor het Pajottenland en de Zennevallei wordt het beslist een grote feestperiode”, aldus Jos Huwaert, coördinator van Pajottenland+.
Alle partners en gemeentebesturen uit het Pajottenland en de Zennevallei waren uitgenodigd om het startmoment mee te maken. Zij ontvingen er dan ook  het eerste campagnemateriaal dat weldra op de cruciale locaties in de verschillende gemeenten zal te zien zijn.
Trekkersrol
Marleen De Kegel, voorzitter Toerisme Pajottenland & Zennevallei: “In het najaar van 2015 koesterde Toerisme Pajottenland & Zennevallei al grootse plannen voor het promoten van de streek en haar troeven bij de herdenking van het - 450 jaar geleden  - overlijden van kunstschilder Bruegel. Het nam daartoe alvast kunstkenner en Lennikenaar Hugo De Greef onder de arm om een project vorm te geven. Zo stelde Toerisme Pajottenland & Zennevallei dan ook zijn kandidatuur om mee opgenomen te worden in het Vlaams Bruegelproject waaraan overigens omvangrijke subsidies verbonden waren. Deze ballon ging echter niet op. Toerisme Vlaanderen wou het toch wel bijzonder regioverhaal niet betoelagen”.
Koppig en doordrijvend
“Omdat Pajotten nogal koppig en doordrijvend kunnen uit de hoek komen werden krachten gebundeld en kwam een samenwerking tot stand met het Kasteel van Gaasbeek en de gemeente Dilbeek die beiden wel een betoelaging kregen vanuit Vlaanderen”, vervolgt voorzitter De kegel. “Het weerhouden project door Toerisme Vlaanderen oogt ook voor het Pajottenland en de Zennevalleialleszins mooi. Het project schrijft zich overigens niet alleen in in een groot Vlaams kader maar ook in een grootse internationale context. Wij willen zo dan ook de gelegenheid te baat nemen om het Pajottenland en de Zennevallei dankzij Bruegel mee duurzaam op de wereldkaart te zetten. Ons project mikt zowel op internationale bezoekers als op de lokale recreanten. Vanaf eind 2018 wordt Bruegel immers in meerdere landen al in de kijker gesteld. Dit is onder meer het geval in Wenen met de grootste Bruegeltentoonstelling ooit”.
Campagnebeeld
Het logo en het campagnebeeld van ‘Bruegel 2019’ vertonen alleszins een hedendaagse look. Het werd een compositie met een landschapsfoto van Luc Cromphout. Die foto verwijst naar de levendige landbouw. ‘Bruegel Leeft’ dan weer werd weerhouden omdat het beslist een jaar wordt waarbij feesten en laten (uit)leven centraal zullen staan. Voor de mega-organisaties staan het kasteel van Gaasbeek en Dilbeek alvast borg maar ook daarnaast wordt het een aaneenrijging van evenementen waarbij de inzet van de lokale overheden, de inwoners en de verenigingen  zich zullen toespitsen op ‘een levend Pajottenland op z’n best’.
Het persmoment werd afgesloten met de onthulling van de banner, een heildronk en een broodjeslunch met smakelijke Pajotse merkproducten. Ook de zon was van de partij en zorgde mee voor een geslaagd netwerkmoment.
Alle informatie
Alle nuttige informatie over de verschillende activiteiten kan geraadpleegd worden op:
Toerisme Pajottenland & Zennevallei: http://www.toerisme-pajottenland.be/
Erfgoedcel Pajottenland-Zennevallei: https://www.erfgoedcelpz.be/
Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei: http://www.pajot-zenne.be/
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 apr 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 29 mrt 2023
Marc Sluys | 28 mrt 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 25 mrt 2023

archief