Dronken achter het stuur in PZ ZENNEVALLEI

Dronken achter het stuur in PZ ZENNEVALLEI

Alcoholctl__1_
 

Al gehoord van de Provinciale campagne tegen dronkenschap achter het stuur? Afgelopen week was het weer zover: de Provinciale actieweek tegen dronkenschap aan het stuur dat liep van 22 tot 28 februari 2021. Ook de lokale politie Zennevallei deed mee en voerde dagelijks één tot meerdere kleine gerichte controles naar het rijden onder invloed. Bijkomend werd er ook gecontroleerd op GSM-gebruik achter het stuur dat zorgt voor afleiding en dus eveneens het risico op een verkeersongeval behoorlijk vergroot. 

In totaal werd bij 123 bestuurders een ademtest afgenomen. Slechts één persoon bleek positief. Twee andere bestuurders bleken evenwel onder invloed van drugs. Op vlak van afleiding werden 50 bestuurders betrapt op GSM-gebruik achter het stuur. Allen kregen een bekeuring.

Daarnaast werden nog andere overtredingen geverbaliseerd, zoals niet verzekering, rijden spijts verval, geen gordeldracht, inbreuken op jaarlijkse technische keuring en een inbreuk op de wetgeving inzake rij- en rusttijden. 

Gelijkaardige acties zullen meermaals per jaar plaatshebben. U bent dus gewaarschuwd. 

Samen gaan we voor nul verkeersongevallen! 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 mrt 2021
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 08 apr 2021

archief