Strijd tegen drugscriminaliteit, ook in de ZENNEVALLEI

C21

Strijd tegen drugscriminaliteit, ook in de ZENNEVALLEI

Politiewagens__witseboom_
 

Op enkele dagen tijd kon de politiezone Zennevallei al verschillende inbreuken vaststellen op druggebruik, -bezit en zelfs teelt. Zo werd net voor carnaval Halle een opslagplaats met meer dan 1,7 kg cannabis ontmanteld en afgelopen week werden nog eens 500 planten inbeslaggenomen. Dit was op donderdag 23 maart toen bij een bijstand aan de gerechtsdeurwaarder verschillende bussen met meststof, waterreservoirs en elektriciteitsaftakkingen werden ontdekt. De politie besliste om de woning in de A. Vaucampslaan in Beersel af te zetten en verder te laten onderzoeken door de lokale recherche van de politiezone Zennevallei. De verdachte werd gearresteerd. 

Maar ook in het verkeer was de lokale politie alert voor verdachte handelingen. Op 27 maart om 11 uur werd tijdens een verkeerscontrole een voertuig staande gehouden, nadat de bestuurder zich verdacht gedroeg bij het zien van het politievoertuig. Bij de verdere controle werd een ontegensprekelijk cannabisgeur waargenomen. In het voertuig werd een gebruikershoeveelheid cannabis en hasjiesj aangetroffen. Tevens bleek de bestuurder onder invloed van verdovende middelen (THC) en beschikte deze niet over een rijbewijs. De bestuurder werd gearresteerd.   

En afgelopen nacht werd tijdens een patrouille een bestuurder betrapt in Sint-Pieters-Leeuw op de Brusselbaan. Hij stond om 3 uur stil langs de kant van de weg en kon geen uitleg geven over zijn aanwezigheid. 800 euro cash geld en 4 paxons cocaïne werden inbeslaggenomen. Ook deze verdachte werd gearresteerd. 

Drugs vormen een bedreiging voor de gezondheid maar ook op vlak van verkeersveiligheid. Rijden onder invloed vertraagt de zintuigelijke waarnemingen en zijn dus gevaarlijk als je je op de weg begeeft. De politie voert daarom regelmatige controles. Vaak geven deze fenomenen ook aanleiding tot het plegen van andere vormen van delicten, zoals diefstal, agressie en illegale economieën. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 mrt 2023
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 18 jun 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief