River Cleanup: N-VA-afdelingen Sint-Pieters-Leeuw, Beersel en Halle ruimen zwerfvuil langs waterweg.

C21

River Cleanup: N-VA-afdelingen Sint-Pieters-Leeuw, Beersel en Halle ruimen zwerfvuil langs waterweg.

Scherm__afbeelding_2023-09-11_om_19
 

Op zaterdag 9 september namen de N-VA-afdelingen van Sint-Pieters-Leeuw, Halle en Beersel voor het tweede opeenvolgende jaar deel aan de River Cleanup Day. Door sluikstortafval en zwerfvuil te verwijderen aan de oevers van en in het kanaal Brussel-Charleroi, komen de N-VA-afdelingen in actie voor propere rivieren. Zij werden daarbij geholpen door o.a. minister Ben Weyts, senator Mark Demesmaeker, Vlaams parlementslid Jeroen Tiebout en gedeputeerde Gunther Coppens.

“Na het succes van vorig jaar, wilden onze afdelingen deze wereldwijde schoonmaakactie verder zetten”, beklemtoont Kristof Beckers van de N-VA-afdeling Sint-Pieters-Leeuw.

“Opnieuw kozen we voor het kanaal Brussel-Charleroi. De afvaloverlast komt zelden in beeld, maar is daarom niet minder aanwezig”, verklaart Sven Pletincx, bestuurslid van
N-VA Halle.. “Ook dit jaar hebben we op één voormiddag een indrukwekkende hoeveelheid afval en zwerfvuil verzameld.”

De River Cleanup, onderdeel van de World Cleanup, is een wereldwijd verspreide actie waarbij vrijwilligers al ruim 1 miljoen kilo rivierafval verzamelden.

Verleden jaar leverde dat 1.000 ton zwerfvuil op, afkomstig uit kanalen, rivieren en beken.

“We roepen ook op om bij elke vaststelling van zwerfvuil of sluikstorting aangifte te doen in de eigen gemeente”, benadrukt Joris Verbist, ondervoorzitter van N-VA Beersel.

In Sint-Pieters-Leeuw bijvoorbeeld kunnen plaatsen met zwerfvuil of sluikstorten eenvoudig worden gemeld via de website of de app van de gemeente. “Daarbij wordt er in het achtergelaten vuil altijd naar sporen gezocht om sluikstorters en zwerfvuilovertreders te vatten”, zegt Beckers.

De River Cleanup van de N-VA-afdelingen Sint-Pieters-Leeuw, Halle en Beersel werd geregistreerd op www.river-cleanup.org

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 sep 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 jun 2024

archief