HALLE/SINT-PIETERS-LEEUW/ BEERSEL/ DE RAND - Vaar-, fiets- en wandelhappening

C21

HALLE/SINT-PIETERS-LEEUW/ BEERSEL/ DE RAND - Vaar-, fiets- en wandelhappening

Kanaaltochten_gr
 
Kanaaltochten_kl

Op 6 april  wordt de 5de editie van de Vaar-, fiets- & wandelhappening georganiseerd. Dit evenement luidt de start in van het toeristische vaarseizoen op de Brabantse kanalen.

In 2007 namen 7000 mensen aan deze familiedag deel. Ook dit jaar zullen gedurende een ganse dag talrijke passagiersschepen ingezet worden om de Brabantse kanaalgemeenten via het water met elkaar te verbinden en dit voor het “symbolisch” bedrag van 1 € per persoon en per boottocht.
Er wordt tezelfdertijd gevaren op de drie Brabantse kanalen (het Zeekanaal, het kanaal Charleroi-Brussel en het kanaal Leuven-Dijle).
Van Kapelle-op-den-Bos en Zemst, Grimbergen, Vilvoorde tot Brussel, Anderlecht, Beersel/Lot, Drogenbos, Sint-Pieters-Leeuw, Halle, Ittre tot Tubize, en van Boortmeerbeek, Kampenhout, Herent tot Leuven, worden bovendien allerlei gegidste wandelingen, stadsbezoeken en fietstochten georganiseerd.
Deze vaar-, fiets-, en wandelhappening toont de mooie en interessante plekjes en de rijke geschiedenis van de kanalen en rivieren en stuurt aan op ontmoeting over de ‘grenzen’ heen.
 
De bedoeling van een vaarhappening is in de eerste plaats het brede publiek, mensen van eigen streek, maar ook mensen van over de provinciegrens op de been te brengen voor het kanaaltoerisme.
LInda Presburg van de kanaaltochten Brabant: “Dit evenement is een unieke gelegenheid om met kanaaltoerisme sterk naar buiten te komen en te wijzen op de vele aantrekkelijke kwaliteiten van deze zachte vorm van recreatie en mobiliteit”.
 
De vaarhappening is de aanzet naar een veel ruimer programma van boottochten in eigen land dat kanaaltochten Brabant van begin mei tot eind september organiseert. Praktisch elke dag van het vaarseizoen vindt men wel een uitstap waarbij een aantal uren varen gecombineerd worden met een bezoek aan een bezienswaardigheid of met een ontspannende fietstocht.
 
De volledige lijst met deelnemende steden en het volledige vaarprogramma vindt men op www.rivertours.be en www.kanaaltochtenbrabant.be.
 
Rond het kanaal Brussel – Charleroi zijn de deelnemende steden Brussel, Anderlecht, Drogenbos, Beersel, Sint-Pieters-Leeuw, Halle, Tubize en Ittre.
 
Kanaaltochten Brabant hoopt met de talrijke activiteiten (in totaal 90 verschillende vertrekmomenten/activiteiten gespreid over de ganse dag) rond de drie kanalen tussen de 7.000 en de 10.000 deelnemers een plezante, actieve en leerrijke dag te bezorgen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 mrt 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 18 jun 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief