Brandweerdiensten van HALLE en LONDERZEEL schenken voertuigen aan het PIVO in ASSE

C21

Brandweerdiensten van HALLE en LONDERZEEL schenken voertuigen aan het PIVO in ASSE

Editiepajot_halle_pivo_foto_merckx
Gedeputeerde Olbrechts mocht de sleutels in ontvangst nemen van twee lesvoertuigen. (Foto Felix Merckx)
 

De brandweerdiensten van Halle en Londerzeel schonken een beveiligingswagen en een tankwagen aan de brandweerschool van het Provinciaal Instituut voor Vorming en Opleiding (PIVO). Deze voertuigen zullen worden gebruikt voor de ontwikkeling van nieuwe en de verbetering van de bestaande brandweeropleidingen.

"We zijn dan ook zeer blij met en dankbaar voor dit 'cadeau' van de brandweerdiensten van Halle en Londerzeel. Het is immers niet evident voor een opleidingscentrum om te investeren in nieuwe, dure voertuigen. Uiteindelijk komen deze voertuigen via de opleidingen ten goede aan alle brandweerlui en elke inwoner van de provincie Vlaams-Brabant" zegt Jean-Pol Olbrechts, gedeputeerde voor het PIVO.
 
De tankwagen van Londerzeel zal ingezet worden bij oefeningen zoals de eerste blussing in het vuurhuis. Maar het voertuig is ook nuttig bij meer grootschalige oefeningen waarbij zowel tankwagen, hydranten en pompwagens gebruikt worden. En tenslotte zal de tankwagen gebruikt worden als buffer voor de beveiliging van de gewone oefeningen.
 
De beveiligingswagen van Halle zal ingezet voor de specifieke opleiding die door Luitenant Elmar De Geyter van Halle voor het PIVO is ontwikkeld en de naam kraag 'beveiliging van incidenten op de openbare weg'.
 
"Brandweerlui zijn immers dikwijls als eersten op de plaats van incidenten en moeten naast hun gewone taken ook afrekenen met het verder doorgaand verkeer. Hiervoor en om de eigen arbeidsveiligheid te vrijwaren werd deze beveiligingsmethode van de interventieplaats uitgewerkt" zegt gedeputeerde Jean-Pol Olbrechts.
 
Deze methode, die op vraag van het PIVO, door de brandweer van Halle werd ontwikkeld heeft reeds zijn sporen verdiend. Het federale ministerie van Binnenlandse Zaken is van plan om deze methode als standaard in te voeren voor het hele land.
 
“Beide wagens zijn een ideale aanvulling om de bestaande opleidingen verder te ondersteunen. Het wordt tevens mogelijk om nieuwe opleidingen te ontwikkelen. Deze voertuigen helpen ons bij het verder ontwikkelen van realistische opleidingen. Met het nu beschikbare wagenpark kunnen we een volledig interventiescenario organiseren”, aldus gedeputeerde Olbrechts
 
Dirk Pieters, burgemeester van Halle, en Jozef De Borger, burgemeester van Londerzeel, overhandigden de sleutels van de wagens aan gedeputeerde Jean-Pol Olbrechts.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 dec 2009
Sluys & Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 10 jun 2024
Marc Sluys | 09 jun 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 07 jun 2024
Marc Sluys | 05 jun 2024
Marc Sluys | 04 jun 2024

archief