VARIA - Provincie reikt veiligheidslabels aan transportbedrijven uit

C21

VARIA - Provincie reikt veiligheidslabels aan transportbedrijven uit

Prov_vl_brabant

Om het aantal zware ongevallen op de weg te verlagen heeft de provincie Vlaams-Brabant het 'Wijs op Weg'-label in het leven geroepen. Vijfenveertig transportbedrijven, die concrete acties voor meer veiligheid opgezet hebben, ontvingen dit label. Zeventien van deze bedrijven ontvingen het gold-label omdat ze voor het vijfde jaar op rij het Wijs op Weg-label verdiend hebben.

 Bij de uitreiking van het verkeersveiligheidslabel ontvingen de bedrijven niet alleen een certificaat dat getuigt van hun inzet, maar ook stickers met het logo van het kwaliteitslabel die ze op de vrachtwagens kunnen plakken en een geschenk voor hun chauffeurs.
 
"Wijs op Weg benadrukt en beloont de inspanningen voor de verbetering van de veiligheidscultuur in de transportondernemingen. Door het veiligheidscharter te onderschrijven, engageert een onderneming zich immers om zich daadwerkelijk in te zetten voor meer veiligheid, leefbaarheid en hoffelijkheid in het verkeer, om veilige voertuigen de baan op te sturen en de chauffeurs alle middelen te verschaffen om veilig te rijden. De chauffeurs zelf verbinden zich tot een verkeersveilig rijgedrag en fair-play tegenover de andere weggebruikers. Het uiteindelijke doel van het initiatief Wijs op Weg is het aantal ongevallen waarbij vrachtwagens en bestelwagens betrokken zijn, terug te dringen. Het voorbije jaar kregen 15 bedrijven een gratis opleiding in het eigen bedrijf. Met succes", zegt Julien Dekeyser, gedeputeerde voor mobiliteit.
 
Uit het Pajottenland kreeg één bedrijf het gold-label en dat is Ivemar uit Halle.
Zeven bedrijven kregen het “Wijs op de Weg-label”: nv Wambacq-Peeters (Zellik), Eurobrokers (Zellik), nv Theo Van de Velde – Wijns (Lennik), De Brouwer Johan bvba (Affligem), BVBA Walravens (Dilbeek), Autocars Bell Tours (Sint-Pieters-Leeuw) en de NV Jan Stallaert (Merchtem).
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 dec 2009
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 28 mei 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 20 mei 2024
Devogeleer Emile | 17 mei 2024

archief