HALLE / ROOSDAAL - Katleen Evenepoel is de nieuwe OCMW-secretaris

C21

HALLE / ROOSDAAL - Katleen Evenepoel is de nieuwe OCMW-secretaris

Editiepajot_halle_ocmw_secretaris_1_foto_merckx
Katleen Evenepoel en OCMW-voorzitter Marie-Rose Harnie. (Foto Merckx)
 
Editiepajot_halle_ocmw_secretaris_2_foto_merckx
Katleen Evenepoel met achter haar het voltallig OCMW-bestuur. (Foto Merckx)
 

Vanaf 1 januari 2010 vat Katleen Evenepoel post aan het roer van het OCMW Halle als waarnemend secretaris. Zij verlaat daarbij het Departement Welzijn waar zij tot nu toe de leiding over had. Katleen Evenepoel trad in 2001 in dienst bij het OCMW Halle als parttime wooncoach. Ze is afkomstig en woont nog in Roosdaal.

Katleen Evenepoel vervangt er An Naert, die gemeentesecretaris werd in Herne. Voorlopig kan ze nog niet benoemd worden, omdat de vorige secretaris verlof zonder wedde nam voor de duur van twee jaar.
Katleen Evenepoel heeft in het Halse OCMW het beleid rond huisvesting en de woonwinkel uitgebouwd.
 
In haar nieuwjaarstoespraak voor het personeel van het OCMW Halle  blikte zij terug op een succesvol 2009 waarin het OCMW van Halle werk bood aan 329 medewerkers en 70 vrijwilligers en waarin zowat 3800 inwoners van Halle een beroep konden doen op hulp en ondersteuning van de diverse OCMW diensten.
 
De nieuwe secretaris motiveert haar keuze voor deze functie als een logisch gevolg van haar geloof in de huidige sterke en gemotiveerde ploeg, de positieve reacties van zij die hulp kregen en haar samenwerking met het bestuur dat daadwerkelijke ondersteuning levert.
 
Volgens haar is de secretaris iemand die stuurt, het voorbeeld geft, coacht, inspireert, knopen doorhakt en het aanspreekpunt is voor personeel en bestuur.
 
FOLDER
Binnenkort stelt het OCMW Halle een nieuwe folder voor die ter beschikking zal gesteld worden van alle inwoners van Halle. Degelijke informatie naar de potentiële doelgroepen werkt drempelverlagend voor de toegang tot de hulpverlening.
 
Het OCMW Halle draait op volle toeren.
De kwaliteit van de verstrekte diensten is hoog en dat plant de nieuwe secretaris zo te houden. In Halle is het OCMW niet enkel een aanbieder van zorg en hulpverlening, maar tevens een belangrijke werkgever.
Er dienen zich nochtans nieuwe uitdagingen aan.
Specifieke aandacht zal besteed worden aan de stijging van het aantal hulpvragen als gevolg van de aanhoudende crisis; mogelijke samenwerking met externe partners zal onderzocht worden; het optimaal inzetten van de beschikbare middelen wordt cruciaal.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 jan 2010
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief