VERKIEZINGEN - Luc De Coninck duwt N-VA lijst

C21

VERKIEZINGEN - Luc De Coninck duwt N-VA lijst

Verkiezingen_2010_p200

Voorzitter van vzw De Rand en ex-voorzitter van het Halle-Vilvoorde-Komitee (Haviko) Luc Deconinck duwt de N-VA-Kamerlijst in B-H-V. Uittredend Kamerlid Ben Weyts uit Beersel (39 jaar) trekt de lijst, Nadia Sminate uit Londerzeel en Kristien Van Vaerenbergh (Lennik) vervolledigen de top drie.

“Het is een inderdaad een wit konijn maar dan toch eerder een wit Duracel-konijn. Zo eentje dat altijd hyperactief is. Zo ook heeft Luc zich de afgelopen jaren hyperactief ingezet voor onze gemeenschap. Hij zal dat blijven doen, maar dan namens en samen met de N-VA”; zo stelde Kamerlid Ben Weyts de nieuwste aanwinst voor.
 
Luc Deconinck was tot vandaag voorzitter van De Rand, de vzw die het Nederlandstalig karakter van de Vlaamse Rand ondersteunt, onder meer via de zeven gemeenschapscentra die het beheert en een 50-tal personeelsleden.
 
Deconinck verwierf eerder al bekendheid als de bezieler van het Halle-Vilvoorde-Komitee (Haviko) dat allerhande B-H-V- acties op het getouw zette met diverse burgemeesters uit Halle-Vilvoorde en in 2004 ook de succesvolle betoging in Halle organiseerde.
 
'Ik weet dat ik geen verkiesbare plaats heb, maar dat is niet van belang. De N-VA moet zo sterk mogelijk worden om te wegen op de staatshervorming en de splitsing van BHV', motiveert Luc Deconinck zijn keuze.
 
De N-VA pakt uit met een zeer jonge lijst. Na Weyts staat gemeenteraadslid Nadia Sminate uit Londerzeel. Sminate is van Marokkaanse afkomst maar volbloed Vlaams. Thema’s als inburgering, asiel en migratie liggen haar nauw aan het hart. Momenteel werkt ze als rechterhand van Vlaams minister Philippe Muyters. 
 
De derde plaats gaat naar Kristien Van Vaerenbergh uit Lennik, de dochter van gewezen VU-parlementslid Etienne Van Vaerenbergh. Van Vaerenbergh junior is advocate in Lennik en bewees bij eerdere verkiezingen al haar electorale sterkte.
 
Op de vierde plaats staat Linda Mbungu, een jongedame uit Brussel met Congolese roots. Eerste opvolger is nationaal ondervoorzitter en advocaat Karl Vanlouwe. De parlementsleden Paul De Ridder (Brussel) en Willy Segers (Dilbeek) duwen als voorlaatste de lijsten bij respectievelijk de effectieven en de opvolgers. Lijstduwer bij de opvolgers is de bekende advocaat Geert De Cuyper, tevens schepen in Lennik en ervaren rot in de gemeentepolitiek. 
 
Met Lieve Maes uit Zaventem op een vierde plaats op de Senaatslijst is de kans daarenboven groot dat onze regio voor het eerst een N-VA-senator zal mogen begroeten. Ook Katleen Bury (kabinetsadviseur minister Bourgeois), notaris Jos Van Elslande (Beersel) en apothekeres Veerle Stassijns (Roosdaal) staan als vertegenwoordigers van Halle-Vilvoorde op de N-VA-Senaatslijst.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 mei 2010
Felix Merckx
Repro EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief