ROOSDAAL / DILBEEK – Motorrijders hebben een groot hart

ROOSDAAL / DILBEEK – Motorrijders hebben een groot hart

Editiepajot_dilbeek_roosdaal_belgian_metropole_chapter_mpi_foto_jacky_delcour__6_
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_dilbeek_roosdaal_belgian_metropole_chapter_mpi_foto_jacky_delcour__5_
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_dilbeek_roosdaal_belgian_metropole_chapter_mpi_foto_jacky_delcour__4_
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_dilbeek_roosdaal_belgian_metropole_chapter_mpi_foto_jacky_delcour__3_
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_dilbeek_roosdaal_belgian_metropole_chapter_mpi_foto_jacky_delcour__2_
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_dilbeek_roosdaal_belgian_metropole_chapter_mpi_foto_jacky_delcour__1_
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_dilbeek_roosdaal_belgian_metropole_chapter_mpi_foto_jacky_delcour
Foto's © Jacky Delcour
 

Het “Belgian Metropole Chapter”, een vereniging van Harley Davidson eigenaars uit Dilbeek, hield op 21 april een vlaggenparade ter gelegenheid van hun vijfjarig bestaan. Zo’n driehonderd Harley Davidson-rijders verzamelden die dag voor een ontbijt, een rondrit door het Pajottenland en allerlei andere activiteiten. De opbrengst van dit evenement wilden ze schenken aan een goed doel. Via een van hun leden kwamen ze in contact met het MPC Sint-Franciscus in Roosdaal.

Dat motorrijders een groot hart hebben bewezen ze op zaterdag 21 september, toen een negental leden van het Belgian Metropole Chapter met hun Harley afzakten naar het MPC Sint-Franciscus om er de opbrengst van hun vlaggenparade te overhandigen. Kris Van den Winckel, coördinator administratie en financiën, en Véronique Beeckmans, mama van een van de kinderen, mochten hen verwelkomen. Tot hun grote verrassing werden 2 cheques van elk 2.000 € meegebracht. De opbrengst van de vlaggenparade werd door het Belgian Metropole Chapter verdubbeld met een bijdrage uit de clubkas waardoor ze aan de droomprojecten van het MPC Sint-Franciscus 4.000 € schonken.
De droomprojecten zijn in het leven geroepen om de kinderen en jongeren met een handicap in de verschillende leefgroepen iets extra te kunnen aanbieden, een “kers op de taart”. Het gaat hierbij om dingen waarvoor geen subsidies bestaan, maar die wel dat tikkeltje meer betekenen voor hen: een aangepaste fiets of schommel, een waterbed, snoezelmateriaal… Het is enkel via giften van sponsors dat deze extra’s aangekocht kunnen worden.
Door deze milde gift kunnen verschillende leefgroepen hun droom realiseren. Zo zullen er magneetborden in een vitrinekast aangekocht worden voor kinderen tussen 3 en 12 jaar met een mentale handicap en gedragsproblemen. Hierdoor kan elk kind zijn of haar kamer verfraaien met persoonlijke spulletjes die veilig opgeborgen hangen in een vitrinekast die tegen een stootje kan.
Daarnaast zal een waterbed aangekocht worden voor een nieuwe afdeling voor kinderen met een meervoudige handicap, Het Hoekhuis in Vlezenbeek. Deze kinderen genieten van de aangename ontspanning op een waterbed waardoor ze tot rust komen en hun spieren minder verkrampt zijn.
Het hartverwarmend gebaar van het Belgian Metropole Chapter wordt dan ook ten zeerste geapprecieerd door de kinderen, ouders en personeelsleden van het MPC Sint-Franciscus.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 sep 2013
Jacky Delcour
Jacky Delocur
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 17 mrt 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 06 mrt 2018
Jacky Delcour | 05 mrt 2018
Jacky Delcour | 27 feb 2018
Godelieve Deschuyffeleer | 16 feb 2018
Jacky Delcour | 14 feb 2018

archief