CD&V politica LIEDEKERKE / AFFLIGEM / ROOSDAAL vraagt aandacht voor geweld en seksuele intimidatie op het werk

C21

CD&V politica LIEDEKERKE / AFFLIGEM / ROOSDAAL vraagt aandacht voor geweld en seksuele intimidatie op het werk

2017-11-17_witte_lintjes_actie_tegen_geweld__20_a_jd
 
Scanvrouw___maatschappij__2017__1_a
 

Op vrijdag 17 november 2017 voert CD&V-werkgroep Vrouw & Maatschappij haar jaarlijkse witte lintjes actie tegen geweld op vrouwen. In onze gemeente vraag wij daarom op 17 november 2017 van 07.00u tot 09.00u CD&V mandatarissen en Vrouw & Maatschappij vrijwilligers witte lintjes uitdelen aan het station van Liedekerke. De pendelaars ontvangen ook een flyer met informatie en beleidseisen om geweld en seksuele intimidatie op het werk aan te pakken.

 

Dit jaar willen we met onze actie extra aandacht vragen voor de problematiek van geweld en seksuele intimidatie op het werk. Uit onderzoek blijkt immers dat één op drie werknemers nog steeds wordt geconfronteerd geweest met geweld en ongewenst seksueel gedrag. Vrouwen zijn hiervan vaker het slachtoffer zijn dan mannen. Het risico dat iemand loopt om het slachtoffer te worden van ongewenst seksueel gedrag hangt immers af van iemands geslacht, leeftijd en burgerlijke staat of relatiestatus. Zo lopen vrouwen twee keer meer kans om blootgesteld te worden aan ongewenst seksueel gedrag dan mannen. Hetzelfde geldt voor alleenstaanden.

 

Zoals de Weinstein-affaire en de vele #MeToo-getuigenissen aantoonden, zijn geweld en seksuele intimidatie binnen een professionele context helaas nog zeer wijdverspreid. Het is essentieel dat wij zo snel mogelijk en op een zo omvangrijk mogelijke manier een halt toeroepen aan geweld en seksueel intimidatie. Vrouw & Maatschappij – CD&V politica wil dat vrouwen overal en altijd veilig zijn en een volwaardig en gelijkwaardig lid zijn van onze samenleving. En dus ook op werkvloer.

 

Met deze actie wil Vrouw & Maatschappij – CD&V politica daarom de aandacht vestigen op dit probleem en een aantal beleidsvoorstellen op de politieke agenda zetten.

 

Wie een Wit Lintje draagt zegt daarmee:

  • Geen geweld te plegen
  • Geweld ook niet oogluikend toe te laten of te verzwijgen
  • Geweldplegers aan te zetten om hulp te zoeken
  • Iedereen te overtuigen om geweld te doen stoppen
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 nov 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief