PAJOTTENLAND – Geen Covid-19 testcentrum meer in Herne wel in Lennik -Eizeringen

C21

PAJOTTENLAND – Geen Covid-19 testcentrum meer in Herne wel in Lennik -Eizeringen

Naar_eizeringen
PAJOTTENLAND – Geen Covid-19 testcentrum meer in Herne wel in Lennik -Eizeringen
 

Het Covid-19-testcentrum aan de Edingsesteenweg in Herne sluit de deuren. Vanaf dinsdag 1 juni worden de testactiviteiten voor inwoners in het zuidwesten van het Pajottenland gecentraliseerd in de Oude Tramstatie in Eizeringen (Ninoofsesteenweg, 59 – 1750 Lennik).

De doorverwijspost in de Oude Tramstatie in Eizeringen is open van maandag tot en met zaterdag van 14u tot uiterlijk 17u en dit in functie van de bezetting van afspraken in de agenda. Op zon- en feestdagen is het centrum gesloten.

Duiding

Al sinds november vorig jaar kunnen inwoners aan de hand van hun activatiecode verkregen via hun arts zelf een afspraak maken in een consultatiepunt Covid-19 via de registratietool https://testcovid.doclr.be/#!/flow .

Wie dit niet zelf online kan doen kan de hulp inroepen van de huisarts. Om een COVID-test te laten afnemen in een testcentrum heb je nodig: een code die je per SMS of via je huisarts kreeg of een medisch voorschrift, je rijksregisternummer, een gsm-nummer om het resultaat te ontvangen en de naam van de arts die het resultaat ook moet ontvangen. Een activatiecode kan ook per SMS worden gestuurd op initiatief van bijvoorbeeld een bedrijfsarts, een schoolarts of een verpleeghuisarts.

Van zodra het resultaat bekend is, kan het geraadpleegd worden op www.mijngezondheid.be . Meld je aan en kies voor de rubriek Covid-19. Klik vervolgens op ‘Uitslag van mijn COVID-test’ of op één van de links die eronder verschijnen.

In sommige gevallen kan je het resultaat van je test via SMS ontvangen. Dit gebeurt op een veilige manier.

Als je de app Coronalert gebruikt en je hebt een code doorgegeven bij je test, dan krijg je het resultaat ook in de app.

Nadere toelichting: https://www.lennik.be/producten/detail/1160/consultatiepunt-covid-19-oude-tramstatie-in-eizeringen-ninoofsesteenweg-59

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 mei 2021
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 05 okt 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief